13 - 2

Klar seger i första kvartsfinalen

Villa besegrade Motala med 13-2 när kvartsfinalspelet drog igång.

Kvartsfinal #1 mellan Villa och Motala avgjordes under näst intill perfekta förhållanden ute på klassiska Lidköpings Isstadion. Villas gamla hemmaborg.

Villa hade inte spelat någon match på åtta dagar men eventuella rostfläckar polerades snabbt bort. Efter fem minuters spel stod det 2-0 efter två vackra framspelningar av Martin Karlsson till Davva respektive Jocke.

Framför allt förarbetet till 1-0 var ett riktigt konstverk av MK6 där han serverade Davva öppen kasse. Vid 2-0 så kom Jocke fri efter ett lyft och sprätte distinkt in bollen så att den fastnade som en kardborre i nättaket.

Villabekantingen Elias Gillgren kontrade in en reducering innan Villa snabbt drog ifrån igen. Efter 17 minuter stod det 4-1 och matchen kändes avgjord redan där. Tredje målet var för övrigt riktigt läckert där firma Löfstedt/Esplund framgångsrikt samspelade sig fram till nätkänning.

Första halvlek var snudd på klockrent utförd av Villa och halvtidssiffrorna skrevs till 6-1. Tim Perssons och Esplunds mål fem och sex var riktiga snyggingar som man utan att tveka hade swipat höger på om man sett dem på Tinder.

I andra halvlek så fortsatte Villa att visa upp en härlig spelglädje samtidigt som Motalas spelare redan verkade ha satt sig i bussen på väg hem med fokus på fredagens andra kvartsfinalmatch.

Målen trillade in med jämna mellanrum och när domaren flöjtade för slutsignal så stod det hela 13-2 på resultattavlan. En del av målen var riktigt tjusiga. Bland annat 10-1 som Martin Karlsson gjorde. Välförtjänt att han fick kröna en mycket vass insats med ett mål. 1+4 blev hans poängskörd till slut.

Det blev en snudd på perfekt första kvartsfinal för Villas del. Men på fredag är det Motala som har hemmaplan och man lär sälja sig dyrt för att få med sig en nödvändig seger inför match 3 på tisdag.

Många Villasupportrar kommer givetvis göra den relativt korta resan till Motala för att stötta laget. Så vi ses väl där eller hur?

Villa vs Motala 13-2 (6-1)
1-0 David Karlsson (Martin Karlsson) 4
2-0 Joakim Andersson  (Martin Karlsson) 6
2-1 Elias Gillgren 12
3-1 Johan Esplund (Johan Löfstedt) 15
4-1 Joakim Andersson (Johan Esplund) 17
5-1 Tim Persson (Joel Broberg) 28
6-1 Johan Esplund (Felix Pherson) 40