7 - 1

Klar seger i kvartsfinal 1
Christoffer Edlund blev historisk.

Villa vann första kvartsfinalen mot Sirius med 7-1.

Sirius blev Villas motståndare i kvartsfinalspelet efter att Uppsalagänget slagit ut Broberg i åttondelsfinal. Till kvartsfinal 1 hemma i Arenan så hände det exklusiva att Villa för första gången sedan Svenska Cupens gruppspel i höstas kunde ställa upp helt ordinarie.

Första tio minuterna så skapade Villa ett par resultatlösa hörnor innan Johan Löfstedt fick på ett lurigt skott från distans som innebar 1-0. 2-0 från Christoffer Edlund hade en väldigt hög skicklighetsgrad där Edlund tog emot bollen på volley för att i nästa sekund stänka in bollen så att nätet stod som en strut. Det målet innebar också att han passerade Patrik Nilsson som svensk bandys bäste målskytt genom tiderna. 1079 mot 1078. Han skulle addera ytterligare två mål till den statistiken så att han nu står noterad för 1081 mål.

Erik Säfström satte 3-0 på ett skott utifrån innan Sirius reducerade på hörna genom Nils Bergström. Löfstedt släckte det lilla hopp som gästerna fick genom att smälla in 4-1 på ett långskott där bollen satt som fastgjuten i krysset. Just distansskotten var väldigt framgångsrika för Villa i första halvlek. Tim Persson gjorde sedan halvlekens sista mål när han kom ensam mot en hel radda med Siriusspelare. När alla trodde att han skulle vända om och spela hem så fick Tim lite feeling och klev istället framåt och tog sig förbi ett par gubbar innan han lyfte in 5-1.

Efter 5-1 i paus så blev det lite mer av allmänhetens åkning i andra halvlek. Ganska naturligt att det utvecklade sig på det viset. I seriespelet kan man jaga mål för att öka på målskillnaden men i ett slutspel är det ju segern i sig som är det viktiga. Uddamålsseger eller storseger är lika mycket värda.

Edlund missade en straff innan han satte 6-1 via en liten myrkrypare som satt mellan målvaktens benskydd och 7-1 på ett friläge. Båda gångerna med Joel Broberg som framspelare. Sirius närmsta läge att näta kom på ett hörnskott som satt i stolpen. Löfstedt hade chansen att bli tremålsskytt när han dräpte iväg med ytterligare ett långskott men denna gång var ribban i vägen. Just Löfstedt fick pris som bäste Villaspelare och var väldigt pigg.

Hela Villalaget genomförde matchen på ett bra sätt och avgjorde redan i första halvlek som man hade hoppats och kunde sedan ta det lite lugnare efter paus. 1-0 i matcher inför kvartsfinal 2 som spelas ute på Studenternas på fredag. Matchstart är 20:00.