1 - 7

Klar seger på Studenternas
Johan Sixtensson ledde styrkorna till en ny bortaseger igår.

Villa vann bortamatchen mot Sirius med 7-1.

Det blev två ändringar i Villas lag till denna match på guldarenan Studenternas. Jon Karlsson fick chansen i mål istället för Jesper Thimfors och Theo Lewerin klev in i truppen istället för Alexander Härndahl.

Villa fick en drömstart på matchen när Petter Björling spelade fram William Arvidsson som från snävt vänsterläge satte bollen i mål. Då hade det inte ens spelats en minut. Sirius svarade med ett vasst skott från Jimi Heinonen som Jon räddade ut till hörna. Det var nog Sirius bästa läge att näta fram till matchminut 88.

Albin Thomsen bröt sig orädd in i straffområdet, rundade keepern och satte 2-0 efter 12 minuter. Villa hade ett massivt spelövertag och skapade flera chanser att utöka ledningen. Anton Andersson i Siriuskassen gjorde dock flera bra räddningar.  Bland annat parerade han en straff från Martin Johansson efter en dryg halvtimme.

Villa skulle dock gå in med en tremålsledning i paus när Johan Löfstedt lyfte fram bollen till Jocke Andersson som helt fri kunde näta med 3-4 sekunder kvar av halvleken. Ett väldigt psykologiskt mål. Inte minst för Sirius. En stor skillnad att gå till pausvila med 0-2 och känna att man är med målmässigt än 0-3 som det blev nu.

Andra halvlek fortsatte som den första. Med stor Villadominans alltså. Wille smackade in en högerhörna till 4-0 redan efter ett par minuter och resten av matchen blev en behaglig resa på ett Studenternas som bjöd på perfekta förutsättningar för utomhusbandy. Ett par minusgrader, uppehåll och ingen blåst.

Villa hängde in ytterligare tre kassar i matchen. 5-0 gjorde Albin på ett liknande sätt som i första halvlek. Stark inbrytning och rundning av målvakten innan bollen skickades in i mål. 6-0 och 7-0 kom till efter två hörnor genom Löfstedt och Jocke. Just som man trodde att Jon skulle få hålla nollan så fick Thomas Liukkonen ett läge med ett par minuter kvar och spräckte nollan.

Synd om Jon men hela laget genomförde annars denna match på ett mycket bra sätt. Man hade tålamod och spelade runt bollen utan att Sirius ens kom åt den långa stunder. Stor disciplin både defensivt och offensivt från samtliga spelare. En mycket bra genomförd match helt enkelt mot ett Sirius som verkar passa Villa väldigt bra.

Nästa match är på fredag 3 januari då Edsbyn kommer på besök till Arenan. En ren seriefinal mellan ettan och tvåan alltså. Bättre än så blir det ju inte. Förhoppningsvis får vi då se Villa genomföra en riktigt fin match på hemmaplan också.