Klassvärvning av IFK Motala!

IFK har gjort klart med Vetlandas Björn Einarsson. Den rutinerade forwarden har skrivit på för ett ettårskontrakt med klubben.

Björn debuterade i VBK´s A-lag redan 1994 och har förutom Vetlanda representerat Hammarby under fem säsonger.

2002 kom han tillbaka till Vetlanda och inte förens nu när man inte erbjöd honom något nytt kontrakt så blir IFK Motala den nya klubbadressen. Detta är givetvis ett mycket stort tillskott till IFK som tappat bl a Lukas Persson på forwardssidan.

Stor del till att Björn valde IFK var att Dennis Gustafsson är tränare för laget. Dom känner varandra väldigt bra efter tiden i både Bajen och Vetlanda. En annan anledning var att städerna ligger hyfsat nära varandra och han kommer att pendla till Motala.

Efter en ganska skral och jobbig Silly Season så kom detta som en glad överraskning för oss bandyfantaster i Motala. Att få hit en så pass bra bandyspelare när vi precis har blivit degraderade från högsta serien känns givetvis hur bra som helst. Truppen i dagsläget ser ut att vara med och slåss i toppen av tabellen, men för att ta ett kliv till så behövs det kanske 1-2 spelare till. Bakåt ser det fortfarande lite tunt ut efter att Olle Nordlund lämnat för Kungälv och att Lucas Blom flyttat till Stockholm för spel i Tellus.

Truppen i dagsläget:

Fredrik Lönn, Johan Riddarström, Agge Kindvall, Christopher Sandell, Jonas Tell, Oskar Folkesson, Oskar Thor, Oskar Davidsson, Oskar Nilsson, Jonathan Sjögren, Viktor Spångberg, Johan Thorsson, Eric Ågren, Joakim Bergqvist, Jonas Eriksson, Martin Grändås, Daniel Axi Strandqvist, Björn Einarsson

En skön mix av rutinerat blandat med yngre hungriga förmågor. Med något mer nyförvärv som sagt så kan det bli en rolig bandyvinter i Motala!

Vi hälsar Björn Einarsson varmt välkommen till IFK Motala!


FORZA BLÅVITT!!

Krister Selg2013-06-24 18:39:56
Author

Fler artiklar om Motala