3 - 3

Kryss i derbyt
Jocke var en av Villas målskyttar ikväll.

Lördagskvällens derby mellan Villa och Vänersborg slutade 3-3.

Det blev ingen bra start för Villa i den här matchen när Vänersborg gjorde mål på sina två första hörnor. 1-0 genom Joakim Hedqvist redan efter en minut och 2-1 genom Joakim Johansson efter nio minuter.

Då hade Villa stuckit igenom med en snabb kvittering när Jocke Andersson kom fri på Petter Björlings lyftning. Ett villkor nästan för att Vänersborg skulle kunna störa Villa i den här matchen var att man satte sina fasta situationer och fick överläge istället för att behöva jaga och öppna upp sig.

Man fick också matchen precis dit man ville. Det glappade rejält mellan Villas lagdelar och gästerna kunde skapa flera lägen i första halvlek. Davva lyckades ändå kvittera till 2-2 när han lyfte in en retur. Det resultatet stod sig till paus. Kunde mycket väl varit bortaledning.

I andra halvlek så skapade Villa mer och satte tidigt 3-2 när Brechen vandrade runt på kanten och spelade snett bakåt till Johan Löfstedt som kunde klappa in ledningsmålet. Här hade Villa en bra period men just när det troddes att man skulle koppla grepp om matchen så kunde Robin Lundqvist pricka in 3-3 istället.

Vänersborg hade ett par farliga omställningslägen men annars så var det mest Villa i andra halvlek. Man kom till flera bra skottlägen men antingen så räddade Kimmo Kyllönen i Vänersborgs mål eller så lyckades någon utespelare täcka. Det var som en myrstack med spelare på sista tredjedelen av bortalagets planhalva och det var inte alldeles lätt att skapa några klara lägen.

Villa hade tolv hörnor i matchen. De flesta var tämligen ofarliga förutom den sista med någon minut kvar som Johan Löfstedt smackade upp i ribban bakom Kyllönen. Så nära var det ett segermål. När slutsignalen ljöd så var det rejält besvikna miner hos Villa medans Vänersborg storjublade.

Villa är verkligen inte på topp för tillfället. Det blir inget flyt i spelet överhuvudtaget. Sju mål framåt på de senaste tre matcherna är inte mycket att ringa hem om. Förhoppningsvis så lossnar det så småningom för vi vet ju vad det här laget kan.

Tim Persson firades för 200 matcher i Villatröjan och fick också pris som Villas bästa spelare. Kan nog tycka att det var en riktig utnämning. Han var pigg värre idag Tim. Tummen upp för hans insats.

Någon som inte får tummen upp för sin insats är domaren Daniel Labe som lyckades hitta 100 utvisningsminuter i en relativt snäll match. Domarna har haft en rätt så hög bedömningsnivå hittills i elitserien men till denna matchen fick Labe för sig att det skulle plockas utvisningar för ditten och datten. Väldigt svårt för spelarna att veta vilken nivå det är som gäller när man helt plötsligt råkar ut för en domare som plockar för sådant som andra släppt tidigare.

Publiksiffran på 4473 var säsongsbästa och Villa skenar iväg likt ett nyårsfyrverkeri i publikligans topp. Nästa match är borta mot Hammarby på tisdag innan det är dags för landslagsuppehåll. Zinken är likt Sävstaås ingen favoritarena för Villa. Det blir förmodligen rejält tufft som vanligt.