Kryss i finalreprisen
Anton Johansson vaktade Villas mål.

Kryss i finalreprisen

Villa och Edsbyn delade på poängen i gårdagens match.

Villa har nu avverkat sin lilla Hälsinglandsturné som slutade med tre poäng av fyra möjliga i matcherna mot Broberg och Edsbyn.

Broberg städades undan effektivt i onsdags. 3-0 efter mindre än en kvart, 6-1 i paus och till slut 11-3. Bra hörnskytte och hög effektivitet framför mål samtidigt som hemmalaget var rätt så frikostiga på egen planhalva. Något som Villa utnyttjade maximalt.

Bjuder man in Villa till fest i hemmaborgen så får man ha rejäl koll på barskåpet annars är det snart tömt och Broberg lämnade sitt barskåp vidöppet kan man säga. En något omständig metafor för att Broberg var väldigt oförsiktiga med bollen och fick betala dyrt för det.

Under gårdagskvällen så var det dags för finalrepris när Edsbyn stod för motståndet. Högkvalitativ bandy på pappret och det blev det också på planen visade det sig. Många bra aktioner från skickliga spelare och en väldigt öppen bandymatch. Ibland när Villa och Edsbyn möts så kan det bli aningen låst bandy med två lag som lurpassar på varann. Lite likt två sumobrottare som står och puttas och stångas utan att det alltid händer så himla mycket. Så var det verkligen inte i denna match.

Edsbyn hade grepp i första halvlek men det var ändå Villa som tog ledningen genom Christoffer Edlund. Samme spelare hade några minuter senare chansen att utöka till 2-0 på straff men missade målramen. Han är fantastiskt bra på mycket den gode Edlund men straffskyttet sprider han åt alla håll och kanter. Missa straffar kanske inte spelar någon roll mot en något mer modest motståndare men mot Edsbyn får man ofta betala dyrt för det. Så också nu när det direkt blev en omställning och istället för tvåmålsledning så var det kvitterat. Senare också ledning, 2-1, för hemmalaget som stod sig i paus.

I andra halvlek blev det nätkänning för Villa tämligen omgående när Erik Säfström stod för ett tjusigt framspel till Joel Broberg som gjorde sin långa dragning och avslutade med ett dragskott högt bakom Edsbyns keeper. Ett riktigt Joelmål som vi sett många gånger förut och förhoppningsvis kommer få se många gånger ytterligare i framtiden.

Villa tog över i andra halvlek och hade stundtals riktigt bra tryck på grejerna. Man brukar trivas bra i Edsbyns bandylada och det verkade man göra nu också. Tyvärr var man inte alls lika effektiva framför kassen i den här matchen som man var mot Broberg. En riktigt bra målvakt i form av Henrik Karlström stod i vägen också ska sägas.

Till slut kom ledningen på vänsterhörna genom Martin Johansson men då fick vi se en snabb kvittering innan man ens hunnit jubla färdigt. Både vid Edsbyns andra och tredje mål så studsade bollen lite härs och tvärs innan den till slut hamnade i nätet. Hade Villa haft en riktigt maximal kväll så hade man fått nog undan bollen vid något av dessa tillfällen.

Edsbyn fick nytt syre i lungorna under slutet och det kunde till och med slutat med noll poäng för Villa. Nu blev det ett solidariskt kryss mellan två bra lag i en riktig toppmatch. Edsbyn har gått lite halvknackigt hittills i serien men när det väl gäller om ett par månader så kommer laget säkerligen bli lika svårslaget som vanligt.

Kul att se Tim Persson och Johan Löfstedt tillbaka i Villas laguppställning. Anton Johansson vaktade kassen på ett förtjänstfullt sätt i båda matcherna. Mot Edsbyn blev han till och med utsedd till Villas bäste spelare. Efter lite inledande hysch hysch så har det visat sig att Jesper Thimfors dras med en liten skada. Inte värre än att han suttit med på bänken dock.

På onsdag nästa vecka är det dags för nästa storfräsarmatch när serietvåan Västerås kommer på besök till Arenan i Lisch. Det brukar bli underhållande matcher. Ni borde gå dit och kolla. Gör så.

Trevlig helg.

Villas målskyttar under veckans matcher : Christoffer Edlund 4, Martin Karlsson 2, Tim Persson 2, Gustav Friman 2, Martin Johansson 2, Alexander Härndahl, Joel Broberg.

Villalandlisch05102022-12-03 11:15:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping