7 - 7

Kryss mellan Villa och Broberg
Petter Björling nära att bli matchhjälte.

Villa och Broberg delade på poängen efter en målrik match.

Tisdagskvällens toppmöte i Arenan mellan Villa och Broberg blev till slut en riktig målfest. Villa började bra och gjorde tidigt 1-0 när Joel Broberg stod för en perfekt lyftning till Christoffer Edlund vars nedtagning och avslut höll samma klass. Efter 20 minuter kunde ledningen varit gott och väl 3-0 men det gäller ju att utnyttja sina lägen också. Istället så blev det 1-1 via ett självmål när ett ofarligt inspel från kanten tog på Erik Säfström och gick in i Villaburen.

Målmässigt i resten av halvleken så fick vi se två hörnmål. Martin Johansson gav Villa ledningen på en vänsterhörna innan Broberg kvitterade också det på en vänsterhörna. Efter Brobergs första kvittering sjönk spelkvalitén ganska så rejält. Tempot var lusigt och Villas passningsspel stundtals rätt så svagt. Många feltajmade passningar och borttappade bollar fick vi se.

Villa började andra rätt så intensivt och det hela kändes lovande. Följdaktligen så stod det tämligen snart 2-4 på resultattavlan efter att två skott från vänsterläge hittat rätt för gästerna. Det andra av dessa mål kan säljas på valfritt lågprisvaruhus eftersom det kändes fasligt billigt.

Säfström hade ett hörnskott i stolpen innan nästa hörna resulterade med Edlund som målskytt. Snabb hörnreplik av Broberg gjorde att ställningen var otäcka 3-5 när vi närmade oss mitten av andra halvlek. Felix Pherson gav Villa närkontakt när han reducerade efter en väldigt tjusig soloprestation där han lurade bort ett stort antal Brobergspelare inklusive målvakten innan bollen satt i nät.

Efter detta så fick vi uppleva lite ljuvlig Joel Broberg-dominans. Först när Broberg, laget alltså, kom i ett sylvasst 2 mot 1-läge efter en Villahörna. Deras namne Joel jagade ikapp som en dåre och lyckade avvärja det farliga läget. Lite senare gled han fram offensivt och prickade ribban med sitt avslut. Strax efteråt fick vi kanske se säsongens mål i Arenan hittills. Broberg kom med boll in på Villas planhalva. Joel klev fram och snodde sonika åt sig bollen på sedvanligt manér. Han satte direkt full fräs framåt och klev förbi resterna av Brobergs lag innan han fri med målvakten satte 5-5. Ett fantastisk prestation av en fantastisk spelare,

Defensivt glappade det rejält och vi fick snabbt se 5-6 på en styrning av en helt fristående spelare mitt i straffområdet. Villa brukar ju aldrig släppa in sådana mål annars men det här var inte riktigt en normal match. Det kvitterades med blixtens hastighet när Johan Löfstedt spelade fram till Edlund som kyligt satte bollen mellan målvaktens benskydd. Lite senare så tog Villa ledningen för första gången i andra halvlek när ett lyft från Martin Karlsson hittade fram till Petter Björling som lyckades ta ner bollen, runda målvakten, och liggandes i luften slå in 7-6.

Villa drog på sig en utvisning och Broberg flyttade upp positionerna. Detta bjöd Villa på många sköna omställningslägen och 8-6 var otroligt nära vid flera tillfällen. Istället så kom en kvittering på hörna på övertid. I slutsekunderna fick Löfstedt chansen att säkra segern men träffade stolpen och matchen slutade 7-7.

Lite surt att tappa segern med såpass kort tid kvar. Samtidigt så låg ju Villa under större delen av andra halvlek så det kunde lika gärna slutat med förlust. Villa gjorde ändå en stark forcering när man hämtade upp underläge och vände matchen trots att spelet inte klaffade riktigt. Normalt sett så ska det ju bli seger i sådan här match men tyvärr bjöd man på alltför mycket och det går givetvis inte när man möter ett topplag. Även om Broberg gick på en mina senast mot Edsbyn så märktes det att det var ett lag med bra självförtroende som inte var rädda för att möta Villa på bortaplan

Andra halvlek blev väldigt ostrukturerad efter Brobergs tidiga mål. Villa som ju gärna vill ha en mer kontrollerad matchbild började chansa lite och vi fick se en riktigt svängig bandy med mycket öppna ytor och chanser som avlöste varann. Hade andra halvlek varit en människa så hade den personen tveklöst blivit bortförd iklädd tvångströja och slängd i närmsta madrasserade cell. Så galet var det där ute långa stunder.

För en neutral åskådare var det säkert en underbar match att kolla på. För mig som Villasupporter kändes det som att ha ett rep runt halsen och stå på en vinglig gammal pall mest hela tiden. Inte fullt så positivt för nerverna med andra ord även om jag förstår att bandyn mår bra av sådana här småtokiga matcher ibland.

Nu väntar det en Stockholmsvecka för Villas del. AIK borta på fredag, Hammarby borta på söndag och AIK igen hemma på onsdag nästa vecka. Gå gärna också och se på damlaget när de spelar hemma på lördag mot Skirö kl.13:00.