Villa Lidköping - Sandviken
4 - 4

Kryss mellan Villa och Sandviken

Villa och Sandviken spelade 4-4 i måndagskvällens match.

Måndagen bjöd på toppmatch i bandyns elitserie när Villa tog emot Sandviken. Vi fick se två ändringar i Villas lag inför avslag. Anton Johansson och Johan Löfstedt var sjuka. Arvid Thorstensson och Gustav Friman tog plats i matchtruppen istället.

Innan ens tre minuter var spelade så hade Sandviken tilldömts en straff. De båda 88:orna Samuel Heeger och Jesper Thimfors ställdes mot varandra och Thimfors gick segrade ur den kampen med en fin benparad. Straffen var väl lite smått halvlökig också kanske.

Villa gjorde 1-0 på en hörnvariant där Martin Karlsson spelade fram Alexander Härndahl. Kort därefter blev Härndahl helt fri efter ett lyft från Erik Säfström och satte tvåan. Välbehövligt för honom att få hänga in ett par kassar efter en lite målsnål inledning av säsongen. Båda dessa mål gjordes för övrigt i numerärt underläge eftersom Martin Johansson satt utvisad efter den tidiga straffen.

Lite senare fick Sandviken en utvisning och då var det snart kvitterat efter två mål på returer. Först Victor Berling på hörna och sedan tog straffmissaren Heeger revansch efter att Thimfors gjort en grym enhandsräddning. Alla de fyra första målen i matchen kom alltså i box play för att snacka lite läskigt hockeyspråk.

Första halvtimmen gick spelmässigt ganska klart till Sandviken. Villa kom tillbaka och avslutade halvleken betydligt bättre. Efter paus så var det Villas tur att få straff efter att Joel Broberg hakats i friläge. Eftersom Christoffer Edlund missat ett par straffar tidigare så klev Martin Johansson fram istället. Martins straff var tämligen svag rakt i nyporna på Sandvikens målvakt Joel Othén som inte kunde undvika att rädda. Tror till och med att jag hade kunnat halka in på isen och ställa mig i mål och rädda den straffen faktiskt....kanske.

I samband med en Sandvikenhörna lite senare så kunde Villa ställa om. Edlund lyfte perfekt fram bollen till Joel som kunde åka sig fri. Den här gången kom ingen spelare i närheten av honom och vi hade 3-2. Här hoppades vi väl lite på att Villa skulle kunna koppla grepp i matchen men det var inte riktigt en sådan kväll bara.

Först satte Daniel Mossberg 3-3 på hörna och så Daniel Berlin 3-4 på ett långskott med tio minuter kvar. Här kändes första förlusten nära för Villas del. Man gjorde en kraftansträngning på slutet och skapade en del lägen innan Tim Persson på sedvanligt manér höll sig framme och lyfte in en retur i sista ordinarie minuten. 4-4 och delad pott.

Villa är helt klart nere i en liten spelmässig svacka just nu. Icke desto mindre starkt att fixa ett kryss mot en riktigt tuff motståndare. Sandviken har haft en lite knackig inledning av seriespelet men verkar vara rejält på gång om man ska gå efter måndagskvällens insats då man stundtals imponerade stort. Främst Albin Airisniemi på högerkanten var väldigt svårstoppad.

Nästa match för Villas del, den sista innan jul, spelas på fredag borta mot Hammarby. Det blir första utematchen för säsongen. Just av denna anledning så kommer Villa träna ute på Isstadion ett par gånger under veckan för att komma så väl förberedda som möjligt till den bataljen.