Kungälv besegrade Vänersborg

IFK Kungälv tog på söndagen sin andra seger för helgen när man besegrade IFK Vänersborg med 4-3. En match där flera av Kungälvs unga spelare visade framfötterna.

IFK Kungälv började söndagens match i Arena Vänerborg piggt och hade inledningsvis bra fart på passningsspelet i en match där laget testade på lite olika varianter av både sitt försvarsspel och anfallspel.

Det var däremot hemmalaget Vänersborg som tog ledningen med 1-0 i den 13:e minuten efter att Kungälvs högerhalv Mattias Johansson tappade skäret och förlorade bollen till Joakim Hedqvist som spelade fram Robin Lundqvist som pangande in bollen bakom Pertti Virtanen.

Efter målet tog Kungälv över det mesta av spelet och radade upp målchanser framför en storspelande Gabriel Bridholm i Vänersborgsmålet. Vänersborg var i sin tur inte ofarliga när kontringslägen bjöds till och Pertti Virtanen fick även han visa prov på sitt kunnande efter ett par halvfarliga långskott från Hedqvist & co.

I den 35:e miunten tvingades tillslut även Gabriel Bridholm att ge sig efter att Ted Skoglund tryckte in 1-1 på en retur efter lite tumult i Vänersborgförsvaret. I den 43:e minuten var det dags för nästa Kungälvs mål då Mikko Lukkarila tryckte in 1-2 efter en hörna som han själv vaskade fram via en snygg uppåkning längs högerkanten.

Halvtidsresultat IFK Vänersborg – IFK Kungälv 1-2

I den andra halvleken bytte IFK Kungälv ut sin finska landslagsmålvakt Pertti Virtanen till förmån för 17-årige debutanten Victor Lindblom som därmed fick göra sin
A-lagsdebut i IFK Kungälv.

Bytet innebar att Kungälv med målvakten inräknad spelade med nya spelare på fyra av sex positioner jämfört med förra säsongen i försvarslinjen. Inledningsvis såg det också lite tufft ut i försvaret när Vänersborg ägde den första kvarten av andra halvlek och där Kungälv utan en storspelande debutant i målet hade kunnat förlorat initiativet till hemmalaget Vänersborg. Lindblom stod bland annat för en frilägesräddning och flera stabila parader på både skott utifrån och efter hörnor.

Tillslut fick Vänersborg visserligen in en kvittering till 2-2 efter en fin styrning av Nils Berner. Efter målet tog Kungälv tillbaka initiativet och kunde gå ifrån till 4-2 efter mål av Mikko Rytkönen och Mikael Lindberg innan Joakim Hedqvist dundrade in slutresultatet 4-3 från kanten.

Segern innebär att IFK Kungälv vann Svenska Cupens gruppspel i Arena Vänersborg i helgen med fem poäng efter tre matcher. Under Vänersborgsmatchen spelade IFK Kungälv med tre av guldmedaljörerna från föreningens P18-lag som vann SM-guld i våras och utöver det har även de unga spelarna Anders Ahlstrand och Tobias Andersson under helgen visat att de på ett stabilt sätt behärskar backpostionen i opererade Jesper Larssons frånvaro.

Även nyförvärvet Mikko Lukkarila har sett pigg ut under helgen och tagit för sig mer och mer för varje match som spelats. Helgen har med andra ord bjudit på en hel del posiyiva besked som ger laget en bra grund att bygga vidare på under resten av försäsongen.