Kungälv chockade Villa

IFK Kungälv chockade favorittippade Villa-Lidköping genom att vinna den första kvartsfinalen med hela 9-2 på Skarpe Nord. Ett Villa som nu spelar under en enorm press i de nästkommande två matcherna i Lidköping.

Vårvintern slog till med en strålande solig dag lagom till matchstart av den första kvartsfinalmatchen mellan IFK Kungälv ochVilla Lidköping BK. Publiken strömmade till och det blev den fest som Kungälv hade hoppats. Villa kläddes av in på bara skinnet av ett discilpinerat och glädjesprutande Kungälv och segersifforna skrevs till hela 9-2.

Villa började dock bäst och Kungälv såg ut att vara tagna av stundens allvar och var onödigt försiktiga och lät Villa dominera genom skickliga firman Bryngelsson, Andersson och målsprutan Karlsson. 0-1 till Villa kom också genom Daniel Andersson som retligt enkelt kunde slå i en hörnretur i matchens 7 minut. Matchen fortsatte med Villdominans fram till den 14 spelminuten då Mikko Rytkönen kunde styra in Anti Ekmans långskott förbi en chanslös Berggren i Villburen.
Nu tog Kungälv över matchen och målen rullade in i jämn takt och halvleken slutade med 4-1 till Kungälv genom mål av Markus Kumpuoja,  Anti Ekman och Jakob Jenefeldt.

Halvtid: IFK Kungälv- Villa Lidköping BK 4-1

Till andra halvlek hade tillresta Villasupportrar en förhoppning om vändning samt bättre spel än i första men den förhoppningen grusades redan efter tre minuters spel då Fredrik Johansson drygade ut Kungälvs ledning till 5-1 och det var godnatt för Villa.

En time out  hjälpte föga utan Kungälv styrde, ställde och gjorde mål när man behagade och gjorde man inga egna mål hjälpte Villas försvar till med självmål. Matchens mål slog Jakob Jenfeldt till med genom att i sitt andra mål för dagen, snappa upp en boll som Villa tappat tack vara mycket hög press av Kungälv, drog sig ut åt åt höger och klippa till otagbart i Berggrens högra kryss.
Jakob som förtjänstfullet belönades med matchens lirare, fick också på slutet ett skärsår på vaden efter en batalj och fick vänta på nål och tråd innan hemgång för kvällen.
- Vi stressade Villa högt och jag snappade upp bollen och det vara bara att klippa till, säger Jakob med ett snett leende. På tisdag blir det jämt igen men nu känns det som det inte spelar någon roll om vi spelar hemma eller borta, vi kan slå alla, avslutar Jakob innan det är dags för stygnen.

Matchen slutar med en total avklädning av Villa och siffrorna skrevs till 9-2 genom mål av Markus Kumpuoja, Ted Skoglund och Axel Ekholm. Juniorerna Ekholm och Berggren som för övrigt också skall spela kvartsfinal med IFK Kungälv P18 till helgen så det är inte bara A-laget som är i SM-slutspel i denna härliga förening och att killarna orkar är bara att gratulera.

Efter en något darrig inledning kunde Kungälv ta över och  dominera hela tillställningen och Villa stod inte att känna igen från sitt segertåg i elitserien. Kanske Daniel Andersson inte var helt kry från sin förkylning men övriga laget borde vara så rutinerat att de skall kunna spela utan Daniel, något för tränastaben i Villa att fundera över. På tisdag är det retur i Lidköping och matchserien är hur öppet som helst.

Slutresultat: IFK Kungälv – Villa 9-2 (4-1)

Utvisningar: Kungälv: 1x5 min 3x10 min. Villa 2x10 min
Hörnor: Kungälv: 7st, Villa 11 st