Kvalet till Elitserien - nu avgörs det
Frillesås är redan klara för Elitserien. Kommer Sirius göra laget sällskap?

Kvalet till Elitserien - nu avgörs det

Den sista omgången är här. En elitserieplats och en allsvensk plats står på spel.

När all annan sport stänger ned så spelas det bandy i Sverige. Imorgon söndag har vi två rafflande matcher i kvalet till Elitserien att se fram emot. Frillesås toppar gruppen på åtta poäng och är redan klara för elitseriesäsongen 2020/2021. Hallands-laget kommer spela inför tomma läktare på Sjöaremossen hemma mot Falu BS men hoppas ändå slå sitt publikrekord. Klubben har skapat en swish-kampanj under parollen #allatillskogen där det går att betala för en fiktiv entré som sedan räknas som en biljett.

Läs mer här:

I Uppsala kommer IK Sirius gå upp mot Lidköpings AIK (även kända som Laik) på söndagseftermiddagen. Avslag är 17:00 och matchen kommer spelas i Relitahallen. Uppsala-laget tar bara emot ett begränsat antal åskådare, 300 plus 200 där spelare, domare, ledare, funktionärer och media räknas in. Ingen mat och dryck kommer att säljas på arenan och lösbiljetter säljs inte heller. På klubbens hemsida meddelar man att säsongs-, premium- och VIP-kortsinnehavare kommer gå på matchen. Biljettförsäljningen är stoppad och de som har köpt förköpsbiljetter ombeds kontakta kansliet. 

Läs mer här:

*** *** ***

Tabellläget i kvalgruppen:
1. Frillesås 8 poäng
2. Sirius, 5 poäng
-------------------------
3. Falu BS, 5 poäng
4. Lidköpings AIK, 2 poäng 



Frillesås är redan klara för Elitserien. Sirius har goda möjligheter att ta andraplatsen i gruppen vid seger mot Laik som inte har något att spela för. Falu BS kan också gå upp till Elitserien men då krävs seger borta mot Frillesås samtidigt som Sirius tappar poäng/förlorar mot Lidköpings AIK. 

Ett lag blir alltså elitserieklart imorgon och gör sällskap med Frillesås i bandyns finrum nästa säsong. Laget som hamnar på plats tre gör sällskap med Lidköpings AIK i Bandyallsvenskan 2020/2021. 

Matcher, söndag 15:e mars
Frillesås - Falu BS, avslag 17:00 (Sjöaremossen)
IK Sirius - Lidköpings AIK, avslag 17:00 (Relitahallen)

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-03-14 13:10:00

Fler artiklar om Sverige