Lägeskontroll med Jesper Öhrlund

Lägeskontroll med Jesper Öhrlund

4-2 mot Villa/Lidköping i lördags, detta i en match där Broberg äntligen fick lite marginaler med sig och hämta in sin andra seger för säsongen.

Men det finns inget bra som inte för nåt dåligt med sig som man brukar säga, både Robban Dammbro och Jesper Öhrlund fick utgå efter ha blivit rejält påkörda av Villaspelare.  Har tagit ett snack med den sistnämnda av dom, såhär säger #92 på tisdagskvällen.

När väntas du vara tillbaka i spel enligt läkarens bedömning?
- Enligt läkaren så ska jag vila i en vecka. Därefter så går jag på min egen bedömning beroende på hur jag känner mig.

Hur ser du på Brobergs spelutveckling, Svenne prata på försäsongen om att ni bygger på ett helt nytt spel. Kommer det mer och mer för varje match tycker du?
- Absolut så sitter spelet mer och mer det tycker jag märks när vi spelar också. Det har absolut blivit roligare  att spela med såhär mycket delaktighet som vi har just nu och tycker vi har fått framgång i det och det vill vi fortsätta utveckla.

Vänersborg är ju ett av lagen som nyligen fått en inomhusarena, hur viktig är det enligt dig med att det finns en hall på Hällåsen inom ett par år? 
- En hall på Hällåsen skulle absolut betyda väldigt mycket för varje individ i laget och få bra möjligheter till att träna i perfekta förhållanden varje dag.  Jag tror även att man måste ha hall inom 2-3år,  med tanke på detta vädret och om man ska hänga med i utveckligen!

Då tackar jag Jesper för den pratstundet och hoppas han snart är tillbaka på isen, det behöver vi.

Det här som Jesper prata om att mer delaktighet i spelet är något som jag tycker syns på matcherna, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Vet inte om det är att Broberg är bättre denna säsong än tidigare säsonger men den här "vända-hem bandyn" har vi t.ex. inte sätt på samma sätt denna säsong, att spelet hålls mer på mittfältet istället för att vända hem hela vägen är en sak som jag tänkt på i dom inledande matcherna, vet inte om det är någon tillfällighet men det känns som att vi hotar deras backlinje under större delar av matcherna denna säsong, ska nog ta och fråga Svenne om det någongång.

Nu hoppas vi på två friska pinnar nere i Vänersborg ikväll, och att Hedqvist skjuter lika snett som han skjuter hårt.

Patrik Jonsson2013-11-20 14:19:59

Fler artiklar om Broberg