Ljusdal utan chans mot VSK

VSK var ofina nog att göra säsongens bästa match inför en busslast tillresta hemmafans som förgyllde inramningen runt Idrottsparken i Ljusdal. Det bjöds på perfekt bandyväder med några få minusgrader och riktigt bra is!

Efter två raka förluster mot i tur och ordning Bollnäs (2-3) och Broberg (5-3) så fanns det ändå vissa förhoppningar att kunna ta poäng mot gästande Västerås SK, detta eftersom Ljusdal gjort bra insatser trots förlusterna. Förhoppningar som kom på skam omgående då det visade sig att VSK skulle göra en av sina bästa insatser för säsongen. Det tog ganska exakt tolv minuter innan Ljusdal skaffade fram sin första kvalificerade målchans då Daniel Rexin blir fri i vänsterläge men Movitz parerar ut till en resultatlös hörna. LBK har väldigt svårt att komma in i spelet och VSK dominerar händelserna ordentligt. Man tar följdriktigt också ledningen och utökar densamma genom Jonas Nilsson och Jens Blixt, Tobias Björklund reducerar till 1-2 strax innan första halvtimmen är spelad och efter reduceringen har Ljusdal sin bästa period i matchen. Men istället för en kvittering så dräller Ljusdal med bollen i eget straffområde och Jonas Nilsson kan göra 1-3 strax innan halvtidsvilan.

I andra halvlek är skillnad mellan lagen ännu större och VSK kan med ledningen i ryggen spela avslappnat, vårda bollen och komma i samlade attacker som känns hyperfarliga varenda gång. Pekka och Janne Rintala samt Mikael Olsson utökar Västerås ledning innan Tobias Björklund kan tröstmåla på straff i den sista matchminuten. Ljusdal gjorde inte någon dålig insats men var helt enkelt numret för litet, VSK var bättre på precis allting så det är bara att tacka för lektionen.

Jonas Svensson var som vanligt bra i målet och även Filip Skoglund gjorde en stabil insats, Eric Lisell är också en spelare som går från klarhet till klarhet. I bortalaget fick Ljusdalsfostrade Oskar Robertsson pris som bästa spelare, personligen tycker jag Magnus joneby var planens gigant! Kraftfull spelstil och helt enkelt en felfri insats i mina ögon, dessutom glappar hakskyddet så där lite lagomt i riktning mot domarna. En spelare som är guld värd att ha i sitt lag.

Imorgon är det dags för returmöte mot pånyttfödda Vänersborg hemma på Idrottsparken och då är det dags att sätta stopp för förlustraden!

Till sist...

Ljusdal har nu haft 31 (trettioen) hörnor i rad utan att lyckas göra mål.

Apropå den hätska diskussionen på nätet angående domarinsatserna (vilka jag tycker generellt är acceptabla) efter gårdagens omgång. Tycker ni att nivån är dålig i Elitserien? Då skulle ni se nivån i Allsvenskan....

Ljusdals Bandyklubb - Västerås SK 2-6 (1-3)
Målen: 0-1 (20) Jonas Nilsson, 0-2 (26) Jens Blixt,
1-2 (28) Tobias Björklund, 1-3 (45) Jonas Nilsson,
1-4 (52) Pekka Rintala, 1-5 (58) Janne Rintala, 1-6
(85) Mikael Olsson, 2-6 (90) Tobias Björklund
Utvisningar: LBK: 1x10 VSK: 2x10
Hörnor: 10-8
Domare: Ulrik Bergman
Publik: 1091

Tony Andersson2012-12-29 16:48:52

Fler artiklar om Ljusdal