Lyckosam hemmapremiär för Villa
VIllaseger i hemmapremiären.

Lyckosam hemmapremiär för Villa

Villa vann fredagens hemmamatch mot Sirius med 9-3.

Efter två inledande bortamatcher så var det i omgång 3 äntligen dags för Villas hemmapremiär. För första gången också utan restriktioner sedan semifinal 1 mot Bollnäs 2020. Lagom till denna match var också försvarsklippan Martin Johansson tillbaka i laget igen efter att ha avtjänat sin avstängning på tre matcher som förbundets avstängningstombola delade ut. Johan Löfstedt som oturligt nog åkt på sin sedvanliga försäsongsskada får vi vänta på ytterligare ett litet tag.

Trots att det var mållöst fram till matchminut 23 så hade Villa spelmässigt ett stadigt grepp om tillställningen även om avsluten inte riktigt ville sitta. Till slut så var det lagkaptenen Martin Karlsson som hittade rätt när han behärskat lyfte in bollen i krysset.

Sirius hade inte jättemycket offensivt men vid några tillfällen hittade man fram till Villas straffområde med farligheter som följd. Bland annat så räddade Jesper Thimfors en straff innan nollan spräcktes på gästernas första hörna.

Första halvlek var skaplig men i andra halvlek blev det ändå rejält med bättre fart på prylarna. Tim Persson satte snyggt en backhand redan efter 28 sekunder innan Villa strödde målchanser omkring sig en stund. Sirius var så här långt hundraprocentiga på sina hörnor eftersom man reducerade på sin andra hörna och också var en ramträff ifrån en kvittering av ex-villaiten Albin Thomsen.

Denna lilla dipp var bara högst tillfällig och Villa gjorde snabbt 4-2 och 5-2. Det senare målet signerat Felix Pherson var sanslöst vackert när han susade fram genom ett chanslöst Siriuslag och gjorde en avslutade dragning som vi knappt sett maken till sedan Micke Arvidssons dagar. Klubbchefen Sparris har en högprioriterad uppgift framför sig och det är att se till att Felix förlänger med Villa. Alla andra arbetsuppgifter får ses som sidoprojekt tills Felix kladdat dit sin namnteckning på ett nytt kontrakt.

Villas enda hörnmål denna kväll skvätte Christoffer Edlund in fram till 6-2. Hörnskyttet hittills har varit högst varierande från Villas sida. I premiären mot Örebro resulterade tolv hörnor i noll mål. Mot Vetlanda i onsdags gick allt in medans det i kvällens match var tämligen misslyckade hörnor som knappt träffade mål förutom Edlunds fullträff.

Sirius hade stora problem i andra halvlek när Villa gick upp och var väldigt aggressiva. Ständiga bolltapp resulterade i farligheter mest hela tiden för Villas del. Till slut så hade det skyfflats in nio vackert blåvita bollar i mål. Villas avslutande kasse gjordes på ett rasande läckert sätt av Tim Persson efter en hejdundrande soloprestation. Tim var lika pigg som en nymuckad kåkfarare och fick rättmätigt pris som bäste Villaspelare.

9-3 slutade det till slut och det kunde mycket väl blivit femton baljor för Villa som i andra halvlek förutom målen måste haft sisådär tjugo avslut på mål. Följdaktligen så visade då den officiella skottstatistiken 3-5 i Sirius favör. Vrickat värre men men.

2514 åskådare räknades in till slut i Arenan denna kväll. För Villas del en rätt så modest publiksiffra. Vi får nog vänta ett tag tills publiken hittat tillbaka i fullt antal igen. Slopade restriktioner till trots så lever vi fortfarande i en pandemi och hur folk förhåller sig till detta är högst individuellt. Vissa lever sina liv som vanligt medans andra är mer försiktiga. Det är bara att acceptera. De något glesa publikleden till trots så var det stundtals rätt så bra drag under galoscherna från läktarhåll.

De här tre inledande matcherna har spelats av på ett bra sätt av Villa där man väl ändå bara stundtals har behövt lägga i en högre växel. På tisdag är det dags för match numero fyra och då väntar Sandviken på bortaplan. Förra säsongens tre bortamatcher mot de svartklädda stålmännen resulterade i en förlust och två uddamålsvinster. En riktigt tuff uppgift med andra ord.

Nu firar vi helg som serieledare och glöm inte bort damlagets premiär i morgon lördag kl.15:30.

Villa vs Sirius 9-3 (2-1)
1-0 Martin Karlsson (Joel Broberg) 23
2-0 Christoffer Edlund 39
2-1 Albin Thomsen 42
3-1 Tim Persson (Christoffer Edlund) 46
3-2 Ted Bergström 52
4-2 Erik Säfström (Ludvig Johansson) 54
5-2 Felix Pherson (Ludvig Johansson) 56
6-2 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 60
7-2 Alexander Härndahl 66
8-2 Martin Karlsson 76
9-2 Tim Persson (Felix Pherson) 81
9-3 Ted Bergström (Albin Thomsen) 90+2
Utv : Villa 1x10 , Sirius 4x10
Publik : 2514

Villalandlisch05102021-11-05 22:54:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping