Villa Lidköping - Falu BS
15 - 4

Målfest mot Falun

Villa vann hemmamatchen mot Falun med hela 15-4 efter 5-1 i paus.

Villa gjorde några ändringar i laget till den här matchen. Martin Johansson var sjuk och Johan Esplund hade ont i ena höften. Ludvig Johansson gick ner på Martins liberoposition och Sune Gustafsson fick spela back från start för första gången i en seriematch med Villa. Christoffer Norin tog också plats i matchtruppen för första gången den här säsongen.

Att Villa skulle möta ett lågt stående Falun förstod man ju på förhand men man löste det rätt så bra. Villa vandrade runt mycket på kanterna och försökte skapa farligheter. Man lyckades också avgöra matchen relativt tidigt. Efter 18 minuter stod det 3-0 och Falun var tvungna att ta en tidig timeout precis som Motala gjorde i Villas förra hemmamatch.

1-0 gjorde Jocke Andersson skickligt ur väldigt snäv vinkel. 2-0 smällde Johan Löfstedt in på en vänsterhörna och 3-0 gjorde Tim Persson i efterspelet efter ännu en hörna. Viktigt att man utnyttjar de fasta situationerna och får grepp tidigt mot lag som backar hem såpass mycket.

4-0 gjorde Davva säkert på straff innan Tim mycket vackert drog sig loss och satte 5-0. Halvleken avslutades med att Falun reducerade genom Lukas Mårdberg så att det stod 5-1 i paus.

I andra halvlek så spelade Tim fram Davva som satte dit 6-1 nästan direkt och sedan så blev det rena syndafloden med mål eller målchans för Villa i nästan varje anfall. Falun orkade inte stå emot och resignerade lite grann. Samtidigt som Villaspelarna nog tyckte det var kul att få bjuda hemmapubliken på lite grannlåt och spelade ut ordentligt.

Ingen idé att rabbla upp alla mål eftersom det skulle hinna bli en novell innan det var färdigt. Några små ädelstenar är dock värda att nämnas lite extra. Davvas mål fram till 12-1 till exempel som han styrde in direkt på volley efter Jockes precisa lyftning. Det målet kan de åka runt på folkparksturné med och visa upp för allmänheten.

Johan Löfstedt smällde in två nya bomber som betydde 8-1 och 11-1. Den mannen vet hur man skjuter. Bollen ven som en flugsmälla i luften vid båda dessa mål. Brechens dragskott fram till 13-1 var rätt så fräsigt också.

Petter Björling var den som fick avsluta Villas målskytte genom att sätta 15-1 i tom kasse mot sin moderklubb. Christoffer Norin blev för övrigt också målskytt när han satte ett friläge läckert framspelad av Löfstedt.

Till och med Martin Andreasson fick göra ett sällsynt mål när han brötade in bollen efter en hörnretur. Även en blind höna kan få ruska tupp ibland. En omskrivning för att han inte nätar så många gånger per säsong den gode nummer 22. Det är väl inte heller hans huvudsakliga uppgift om man säger så.

Matchen avslutades med att Falun reducerade tre gånger om. Då verkade Villaspelarna redan gått in och satt sig i omklädningsrummet. Åtminstone mentalt. 15-4 slutade denna målfest. Det duger gott och väl. Det kunde blivit mycket mer men Faluns målvakt Max Bergström stod för flera vassa räddningar.

Joel Broberg fick tyvärr bryta matchen rätt så tidigt på grund av en smäll mot höften. Det ska dock inte vara någon fara med honom utan han är med i nästa match igen. Vilket tydligen också gäller Martin Johansson och även Esplund. Hade det varit tuffare motstånd så hade alla dessa spelat.

Just tuffare motstånd är något som Villa ställs inför en tid framöver. VSK, Bollnäs och SAIK är lagets återstående matcher under november. Där får man bekänna färg ordentligt med start på måndag borta mot VSK. Ettan Villa mot tvåan VSK. Känns på förhand som en smaskig gräddtårta rakt i nyllet på alla som gillar bandy. Matcherna mellan dessa båda lag brukar ofta bjuda på bra underhållning.