Martin Karlsson drabbad av hjärnskakning
MK6 måste vila.

Martin Karlsson drabbad av hjärnskakning

Det blir en tids frånvaro för Villas lagkapten efter gårdagens smäll mot huvudet.

Det var i matchminut 56 i gårdagens match mot Motala som lagkaptenen Martin Karlsson blev liggande orörlig på isen efter en sammanstötning med tidigare Villaspelaren Philip Florén. När han väl kom upp på skridskorna igen så var han till synes rejält groggy. Han svajade i sidled som en drucken matros och vidare spel var givetvis inte att tänka på.

Enligt läkarna så har han drabbats av en lättare hjärnskakning och ska nu vara stilla i ett dygn innan han kan börja röra på sig lite. Någon exakt frånvarotid har inte fastställts utan man tar det dag för dag. Något spel i lördagens derbymatch mot Vänersborg är dock inget att räkna med. Vi får se hur många matchers frånvaro det blir men i det här läget av säsongen så finns det ju ingen anledning att chansa med spel för tidigt.

Villas frånvarolista den här säsongen har hunnit bli nästan lika lång som min frånvarolista i plugget. Därför känns det mycket positivt att Albin Thomsen just idag är tillbaka i full träning efter sin körtelffeber. Man upptäckte sjukdomen tidigt och han har inte längre några känningar av den och kan därmed börja köra på för fullt igen.

Martin Johansson är också med och kör lite grann på träningarna men hans skadade knä svullnar upp med jämna mellanrum och därför får han ta det lite lugnt. Här väntar man självklart på att han ska kunna träna utan att knät svullnar upp. En comeback någon gång i december känns realistiskt att hoppas på.

Det var väl allt för denna gång.

Villalandlisch05102019-11-21 16:22:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping