Matchen mot Hammarby inställd
Ingen match på Zinken ikväll.

Matchen mot Hammarby inställd

Villas bortamatch på Zinken har skjutits på framtiden på grund av isproblem.

Det blev inte mycket bandy spelat på Zinken denna fredagskväll. Lagen hade värmt upp och publiken var på plats när domaren Jacob Sulasalmi bestämde sig för att ställa in matchen.

Isen bedömdes inte hålla för spel och domarna kunde inte garantera spelarnas säkerhet. Därför ställdes matchen in. Konstgräset under isen lyste igenom på vissa ställen. Man körde på med kolsyresnö med det räckte tydligen inte för att ändra domarnas beslut.

Det var väldigt upprört hos främst Hammarby som ville spela matchen ändå. Man hade givetvis sett fram emot sin hemmapremiär och att isen inte höll något vidare skick var nog inget som störde. Förra säsongen slog man ju Villa i en regnmatch med svårbemästrad is och hade nog förhoppningar om liknande utgång nu.

Matchen hade säkert gått att starta men frågan är hur isen hade sett ut efter ett tag. Hade det gått att spela i 90+ eller hade man fått bryta matchen mitt i. Lite olyckligt att beslutet kom såpass sent som ett par minuter innan avslag när både lag och publik var redo. Tydligen såg isen bättre ut tidigare på dagen och då pekade det mesta på spel.

Nu åkte Villa upp till Stockholm i onödan. Även en buss med supportrar hade rullat iväg från Lidköping. Man körde övernattningsresa denna helgen med herrlagets match mot Hammarby ikväll och sedan vidare transport till Sandviken i morgon för att se damlaget spela. Nu får man nöja sig med den sistnämnda matchen.

Nytt speldatum för matchen på Zinken är inte bestämt i skrivande stund.

Villalandlisch05102021-11-19 19:55:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping