Sjöaremossen, 2018-12-21 19:00

Frillesås - Villa Lidköping
1 - 5

Ny seger mot Frillesås

Ny seger mot Frillesås

Villa vann bortamatchen mot Frillesås med 5-1.

Till denna historiska match, Villas första på Sjöaremossen i elitseriesammanhang, så stannade Jesper Eriksson aka Brechen hemma eftersom han ska bli pappa vilken dag som helst. William Arvidsson var inte heller med eftersom han blivit utlånad till Motala. Victor Petersson tog plats i matchtruppen istället. Jesper Thimfors var också tillbaka i mål.

Som vanligt nu för tiden när Villa spelar bortamatch så raketstartade man och ledde med 3-0 efter 13 minuter. Det första målet är värt en egen stjärna på himlen. Martin Karlsson lyfter fram bollen till Davva som klappar till direkt på volley med en hand. Bollen for upp som en champagnekork i nätet bakom Frillesås målvakt. Ett helt sanslöst mål fullt värdigt en mästerlig målskytt som Davva.

2-0 och 3-0 kom på vänsterhörnor genom Jocke Andersson och Martin Johansson, Välbehövligt att få utdelning på fasta situationer. Frillesås fick straff strax därefter när forne Villaspelaren Mattias Johansson blev fälld. Straffen slog Adrian Emretsson i mål.

Villa utökade ledningen strax innan halvtimmen var spelad via ett frislag på kanten. Johan Löfstedt var snabb i tanken och slog in bollen till Tim Persson som fick lite yta att skjuta på och så var det 4-1. Målskyttet avslutades sedan när Villa fick en billig straff efter en sammanstötning mellan Jocke och Frillesås målvakt. Davva satte straffen i mål till 5-1. Han är hundraprocentig på straffarna hittills i seriespelet.

Andra halvlek finns det inte så mycket att skriva om. Villa bevakade sin ledning och verkade mest bara vilja spela av matchen. Något som man får ha full förståelse för. Frillesås försökte men hade svårt att komma till vassa lägen mot Villas snudd på konservburkstäta försvar.

Det blåste en hel del under matchen samtidigt som det yrde omkring lite snö som delvis la sig på isen. Det verkade ändå inte störa de båda lagen nämnvärt. Villa gjorde åter igen en mycket stabil insats på bortaplan och kan med gott samvete ta lite julledigt.

Det blev överhuvudtaget en rätt så trivsam kväll nere i Hallandsskogarna. 1508 åskådare innebar nästan ett nytt publikrekord för Frillesås. Massor med Villafans fanns på arenan för att bära fram laget. Nu äter vi ihjäl oss på julmat innan vi återuppstår på annandagen för en ny publikmatch borta mot Vänersborg.

God jul på er alla och envar. Sixtens gäng två poäng!

Frillesås vs Villa 1-5 (1-5)
0-1 David Karlsson (Martin Karlsson) 3
0-2 Joakim Andersson (Johan Esplund) 6
0-3 Martin Johansson (Johan Esplund) 13
1-3 Adrian Emretsson 17
1-4 Tim Persson (Johan Löfstedt) 29
1-5 David Karlsson 39
Utv : Frillesås 1x10, Villa 1x5 3x10
Publik : 1508

Villalandlisch05102018-12-22 07:13:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping