Om förlustmatchen mot Villa Lidköping
Villaspelarna firar 11-0 segern hemma mot IF Boltic. Foto: Anders Andersson.

Om förlustmatchen mot Villa Lidköping

Det blev ingen rolig resa för IF Boltic borta mot ett starkt Villa Lidköping som också är ett erkänt bra hemmalag. 5-0 underläge i paus blev till slut förlust med hela 11-0, vi får gå tillbaka till senaste säsongen Boltic spelade i högsta serien för att hitta liknade förlustsiffror.

- Vi får två hörnmål mot oss ganska tidigt och vi går lite upp i skiten och spelar lite som dom vill. Sen tappar vi lite boll så att dom får kontra på oss.
- Vi spelar väl under hela matchen kanske lite osmart och gör inte riktigt det vi har sagt innan, då håller det inte, säger lagkaptenen Mattias Svensson efter matchen.

Ska man vara ärlig var det väl inte någon som hade räknat med att Boltic skulle kunna åka hem från Lidköping med poäng. Men att det skulle sluta 11-0 hade man väl inte kunnat föreställa sig. I korthet blev det en match där Villa Lidköping fick en fin start med två hörnmål och följde upp med 3-0 mål av den fantastiske Daniel Andersson, för man kan inte direkt klaga på deras offensiva spelare som bidrar med så mycket och gör det till en fröjd att kolla på bandy.
Man passade dessutom på att missa en straff direkt efter 3-0 målet, en straff som David Karlsson tog och missade.

Boltic hade något läge och närmast att näta var Konstantin Akhlestin som såg riktigt bra ut i matchen men hans skott efter ungefär en halvtimmes spel tog i stolpen. Marginalen var verkligen inte på Boltics sida där och ingen gång under matchen egentligen. Men hemmalaget visade samtidigt upp en fin bandy och Daniel Andersson och tidigare Boltic-liraren Jesper Bryngelsson såg till att det stod 5-0 i paus.

- Det var ganska segt vi kom inte riktigt upp i tempo och Boltic höll mycket i bollen, men målen ramlade in så vi kunde spela ganska tryggt tycker jag, säger målskytten Jesper Bryngelsson om den första halvleken och får medhåll från målvakten Martin Berggren:

- Jag tycker att vi i den första halvleken spelar inte så överdrivet bra defensivt och vi blir väldigt långa, men Boltic är inte riktigt tunga idag så de klarar av att ta vara på detta.
- Vi rättar till det i andra halvlek och spelar lite bättre. Offensivt har vi en fantastisk spets med många indviduellt skickliga spelare plus att vi får lite utdelning på fasta situationer då rinner det iväg i bandy.

Boltic höll emot i inledningen av den andra halvleken men tio minuter in var det dags för bollkonstnären Daniel Andersson att presentera sig i målprotokollet igen. Målet kom till efter en hörna som inte skulle varit en hörna, något som de äldre herrarna i pressservicen också höll med om, "Gratishörnor sitter fan alltid!" som en av besökarna av liverappoteringen sammanfattade det väl. Men det var inte där man förlorade matchen för som sagt var Villa Lidköping riktigt bra matchen igenom men en del av målen kom tyvärr till på misstag och bjudningar - något man inte har råd med att göra i Elitserien.

-  Det är olika, vi har sagt att vi ska lyfta och vi går för mycket, vi tappar boll på fel ställen sen är Villa Lidköping bättre än oss men vi behöver kanske inte göra dem ännu bättre.
- Vi måste vara lite snålare och spela ett annat spel, om man ser de här tre matcherna är väl dagens (läs igår) den sämsta tycker jag, tycker lagkaptenen Mattias Svensson efter matchen och fortsätter:

- Att vi skulle förlora de här matcherna var väl ganska väntat men det har gått till lite enkelt emellanåt när motståndarna får göra mål som vi egentligen skulle ha undvikit.

# Det går som med allt annat att jobba med det, det är bara den tredje matchen nu..

- Ja, precis, det är kanske bra att vi gör misstagen i de här matcherna och kan minimera framöver. Sen gäller det att tänka till och förstå varför vi gör fel och inte bara säga att vi gör fel utan förstå varför.

# Om vi bortser från resultatet och det negativa vad är det positiva?

- Att vi har fått tre matcher med bra tempo, vi har mött riktigt duktiga lag och förhoppningsvis har vi lärt oss och sett vad som krävs och vad vi behöver göra framöver. Just såna bitar är vad vi får ta med oss, ta lärdom av vad vi stundtals gör bra och mindre bra.

Vi återvänder till Jesper Bryngelsson och Martin Berggren och deras syn på matchen.

- Vi har ett väldigt bra lag, skridskoåkare och det är väl det som utmärker sig lite. Vi fick kontra lite och slå in lite hörnor, det var det stora hela, kommenterade 112:an i Boltic numera 21 i Villa Lidköping Jesper Bryngelsson hur man kom till lägena och målen.

- Sen jobbar vi på och får utdelning på våra situationer och vi är starka hemma.

# Vad framförallt har du utvecklat mest sedan du gick till Villa Lidköping?

- Man har väl utvecklat lite av allting, fysiken, skridskoåkning, skottet. Men framförallt är vi bra som lag tillsammans och det är väl det som är det stora.

# Är han lika bra i målet som i Boltic, Martin Berggren?

- Ja, Martin är jättebra så där har vi en skön trygghet där bak.

# Hur har det sett ut i början för er tycker du?

- Det har väl sett hyfsat ut, det finns en del att jobba på samtidigt som vi har gjort mycket bra saker. Så det känns som en ganska hyfsad öppning.

# Vad tar ni med er till Edsbyn nu?

- Vi tar med oss farten som vi har börjat jobba på och att vi släpper iväg bollen samt våra fasta situationer.

# Dessutom stod du för en ganska snygg pärla ikväll (läs igår) som blev utsedd till matchens delikatess

- Ja, ibland ska man ha tur och träffa.

# Martin Berggren, hur var det att möta Boltic?

- Det var faktiskt en liten nervig känsla innan matchen som jag faktiskt inte trodde att jag skulle ha.
- Men det kändes att det var lite annorlunda. Jag var väl relativ säker på att vi skulle vinna i och med att vi är relativt hemmastarka.
- Det var en annan känslan som smög in det var lite sådär, man har ju lite moderföreningskänslor för Boltic och jag tycker att jag hade väldigt bra år där (sju år) och trivdes riktigt bra. Det var annorlunda.

# Offensivt har ni ett riktigt bra lag, David Karlsson, Daniel Andersson, Jesper Bryngelsson men även Johan Andersson. Det är inte bara en man ska hålla reda på.

- Ja och när dom stjärnorna inte är inne så kommer det in yngre förmågor som Klas Nordström, Henrik Larsson och Petter Björling och bidrar ändå mycket. De är stora talanger och kommer bli riktigt duktiga bandyspelare i framtiden.
- Offensivt är vi väldigt bortskämda men sen handlar det om för våran del att få ihop helheten. Får vi en bra defensiv och kan ställa om med de offensiva spelarna som vi har, då kan vi bli riktigt vassa, säger Martin och fortsätter:

- Offensivt var vi väldigt bra mot Bollnäs, försvarsspelet har varit rätt så bra det med. Men problemet har varit att vi har slarvat rätt mycket, jag tror dom har räknat att vi har släppt in tio mål på tre matcher och vi har tappat boll vid sex av tillfällena.
- Det är det man måste försöka minimera för jag tror inte man kan få bort det helt, man måste minimera det för lagen i elitserien tar vara på det.

# Sett från din position som målvakt, hur uppfatta du Boltics spel? Fanns det något positivt?

- Jag tycker att man ser ganska tydligt från början att Boltic när vi får några mål försöker spela defensivt och hålla nere siffrorna för att få ihop sin defensiv på ett bra sätt. Då släpper man lite på offensiven.

- Jag kan bara gå till mig själv och säga att jvar var i liknade situation något år när jag spelade med Boltic. Då pratade vi om att göra det det,  det är inte så jäkla dumt för du behöver få ihop defensiven för att skapa en offensiv med bra offensiva.

- Sen får man inte glömma att det är rätt så unga killar som är oerfarna men indiviuellt relativt skickliga en hel del av dem. Jag tror nog att Boltic ska få ihop det och det är något jag verkligen hoppas på, säger Martin och avrundar.

- Det kommer betydligt viktigare matcher för Boltic, det är inte de här tre inledade matcherna man ska ta poäng. Det viktiga blir att man vågar i de viktiga matcherna.


Anders Andersson2010-11-06 11:20:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match