Tegera Arena, 2019-02-08 19:00

Leksand - Almtuna
5 - 1

Ordningen återställd

Efter en mindre god insats mot Åtvidaberg hittade Frillesås åter spåret och kunde manövrera ut Mölndal på djupt vatten tämligen enkelt. Segern skrevs till 10-2 efter 5-1 i halvtid.

Efter en förmiddag med regn i luften låg dimman tät över mossen, likt i Lützen för ett antal hundra år sedan. Och Mölndal hade nog önskat att den tjocknat än mer med tanke på att hemmalaget tog ledningen redan efter dryga två minuter. Robin Mohlén avancerade upp över Mölndals planhalva och fintade sig förbi spelare efter spelare innan han hittade fram med bollen med en läcker liten lyftning till en i djupet åkande Ante Grip. Ante var säkerheten själv när han elegant lade in bollen bakom en chanslös Mikael Meyner i gästernas mål. Frillesås fortsatte att dominera spelet och de chanser som dök upp för Mölndal var mest slupartiga eller efter någon tappad boll i ett uppspel från Frillesås. I den 18: e fick vi se en ytterst känslig lyftning från Joakim Strömbäck som friställde Fredrik Brandin och även han kunde säkert och behärskat lyfta in bollen i nät. Bara ett par minuter senare skär Strömbäck in från sin vänsterkant in i Mölndals straffområde där han blir nermejad av Meyner med straff för Frillesås som följd. Fram glider Brandin som säkert sätter bollen i nät vilket betyder 3-0.

Vid 4-0 var det åter igen Firma Mohlén-Grip som fixade målfabrikationen. Matchuret hade tickat fram till knappa 36 minuter när Robin tog sig fram på vänsterkanten och nere vid kortlinjen hittade Ante med ett pass snett inåt. Med näst intill öppet mål fanns det inte på kartan att han skulle missa vilket han inte heller gjorde. Ett mål som nästan sänkte Mölndal för dagen kom för Frillesås i den 40: e minuten. Ett lyft från Ante Grip blev för långt och skulle ”bara” plockas upp av Meyner men han tappade olyckligtvis bollen mitt framför Brandin som bara hade att rulla in den i öppet mål. Innan halvlek skulle dock Mölndal få ett reduceringsmål. I den 42: a tilldömdes man en straff som deras specielle skytt Mattias Wenstedt satte hårt bakom Johan Wiman i Frillesåsmålet.

Andra halvlek börjar med en hörna tämligen direkt för Frillesås men likt alla andra hörnor denna match så blev den resultatlös. Istället kom Strömbäck fram i plan i den 50: e och kunde efter passning från Johan Jenefeldt hitta en lucka nere vid Meyners högra stolpe. Efter detta mål så tappade Frillesås lite skärpa för ett kort ögonblick och man tillät Mölndals Anders Jonebring komma fri efter pass från Jonas Trysberg. Jonebring gjorde inget misstag och satte därmed Mölndals sista mål för dagen fram till 6-2. Det syntes verkligen i Mölndals spel att man ligger i de nedre regionerna för de hade ingen direkt tanke i sitt spel, i alla fall ingen som syntes, utan mycket gick på improvisation. Men en stor del i det hade naturligtvis Frillesås då man effektivt stoppade deras försök till anfallsspel.

I den 57: e snodde Brandin bollen av Carl-Oscar Bridholm strax utanför Mölndals straffområde. Bridholm hämnades genom att åka ifatt och haka upp Brandins klubba i straffområdet vilket gav hemmalaget ännu en straff. Lika säkert och behärskat satte Brandin bollen denna gång vilket visar att brott lönar sig aldrig. Mölndal var nu verkligen nere för räkning och ytterligare en spik i kistan hamrades in i den 66: e minuten. Robin hittade en blixtrande Brandin i djupet som accelererade ifrån ett trögt Mölndalsförsvar och elegant satte 8-2 bakom en uppgiven Meyner. Jag skrev tidigare att man inte gjorde mål på en endaste hörna men det var en sanning med modifikation för i den 84: e kunde Brandin peta in en målvaktsretur på just en hörna. Kanske inte kan räknas som hörnmål men man måste ju vara snäll så här i juletider. David Emretsson, som ständigt kämpar och sliter, fick rättmätigt avsluta målskyttet för Frillesås denna dag. Efter att han fått bollen från Strömbäck drog han sig in från vänster och sprätte upp bollen i bortre krysset, lika snyggt som effektivt.

Kanske inte en av Frillesås bättre matcher för säsongen, trots målfabrikationen, då isen inte var 100 % -ig, men med tanke på de yttre förutsättningarna en helt godkänd insats. Johan Wiman ersatte Christian i målet och hade inte så mycket att göra men tog det han skulle. Mölndal skapade som sagt inte så mycket men de gånger man försökte så hade Frillesås effektivt motmedel i form av Olausson-Stenvall på mitten som styrde bort det mesta. I övrigt så var det bra hos de flesta men gör man sex mål i en match så visst förtjänar man beröm så idag så plussar vi extra för Fredrik Brandin.

Nu väntar en ny träningsvecka och match kommande lördag borta mot Åtvidaberg. En nöt som kan bli nog så svår att knäcka och det är bara att hoppas att Roger och c:o har hittat motmedel mot deras kvicka och vägvinnande spelidé. Men kan Frillesås bara fortsätta vara noggranna och konsekventa i sitt spel finns det en bra chans för nya poäng på Kopparvallen.

Truppen mot Mölndal Bandy: Johan Wiman, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Glenn Sandersson, David Emretsson, Mattias Olausson, Daniel Gunnarsson, Martin Karlsson.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 6+0, Ante Grip 2+0, Joakim Strömbäck 1+2, David Emretsson 1+0, Robin Mohlén 0+3, Johan Jenefeldt 0+1.