Örebro SK, Derby/Linköping BK och Mölndal BK i det allsvenska kvalet.

Örebro SK, Derby/Linköping BK och Mölndal BK i det allsvenska kvalet.

Så var grupperna och spelschemat färdigt till det allsvenska kvalet. Vi placerades i den södra gruppen tillsammans med Örebro SK, Derby/Linköping BK och Mölndal BK. Kvalet börjar på fredag och sedan ska 6 matcher avverkas på 14 dagar innan vi vet vilket lag som spelar allsvenskt nästa år.

SÖDRA KVALGRUPPEN:
Åby/Tjureda IF: Seriesegrare division 1 Södra.
Efter en riktigt bra säsong blev vi klara för kval med två omgångar kvar av serien. Sist vi kvalade till allsvenskan var säsongen 2008/2009. Då föll vi i första kvalrundan mot Kareby IS efter två jämna matcher där vi vann den första hemma i Åby, men sen förlorade på Skarpe Nord i Kungälv och åkte ut på färre gjorda bortamål.

Mölndal BK: Seriesegrare division 1 Västra
Mölndal är ett lag som vi spelade i samma serie som säsongen 2008/2009. Sedan dess har man varit uppe två säsonger i allsvenskan, 2011/12 och 2012/13. De tre senaste säsongerna har man spelat i den västra ettan som man alltså i år vann. 

Derby/Linköping: Seriesegrare division 1 Mellersta
Derby/Linköping vann den mellersta ettan komfortabelt. De två senaste säsongerna har man spelat i den mellersta serien, Innan dess har de varit i samma serie som oss i fyra säsonger så vi känner varandra ganska väl. 

Örebro SK: negativ kvalplats Allsvenskan Södra.
Klassiskt bandylag med 5 SM guld, det senaste 1967. De senaste säsongerna har man huserat i allsvenkan, oftast den norra. För tre år sedan kvalade man till Elitserien men misslyckades att ta sig upp. Senast man spelade i högsta serien var 2008/2009. Klubben har aldrig spelat lägre än i andra divisionen och detta är första gången som de får kvala sig kvar. Tror aldrig vi mött Örebro i en tävlingsmatch någonsin i bandy.
 



Premiärmotståndaren i kvalet blir Mölndal BK som vi börjar mot hemma i Åby nu på fredag. Därefter följer två bortamatcher innan serien vänder med två hemmamatcher innan sista matchen mot Mölndal på bortaplan

Våra matcher:

26/2 Fre 19:00 Åby/Tjureda IF - Mölndal BK 

28/2 Sön ??:?? Örebro SK - Åby/Tjureda IF

2/3 Ons 19:00 Derby/Linköping BK - Åby/Tjureda IF

4/3 Fre 19:00 Åby/Tjureda IF - Derby/Linköping BK

6/3 Sön ??:?? Åby/Tjureda IF - Örebro SK

10/3 Tors 19:00 Mölndal BK - Åby/Tjureda IF


Hela spechemat för vår grupp hittar du på bandyförbundets sida HÄR.

Den norra kvalgruppen:
I den norra gruppen gör HaparandaTornio Bandy, Selånger SK, Köpings IS och Åtvidabergs BK upp om en allsvensk plats. 

Daniel Janlöv2016-02-21 19:55:21
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.