Otterbäcken ikväll!

Återigen dags för match! Ikväll spelar IFK den tidigare uppskjutna matchen borta mot Otterbäcken!

Efter helgens seger mot LAIK (5-3) så ska IFK ta sig an Otterbäcken. Har inte haft tid att skriva matchrapport från LAIK-matchen men återigen så var segern i underkant. IFK dominerade matchen och borde ha vunnit med några fler bollar om man tittar på matchbilden. Men sätter man inte sina chanser med bl a frilägen med målvakten så blir resultatet efter det. Men två poäng är ändå det viktigaste och målskillnaden mot dom två topplagen kommer vi inte kunna att ta ikapp nu iallafall. Så om målet är en kvalplats för IFK så gäller det att skrapa ihop mer poäng än något av dessa två lag. Detta blir tämligen inte någon lätt uppgift med tanke på att man förlorat båda matcherna mot dessa.

Första steget att haka på och jaga dessa lag ihop med Tranås är att vinna kvällens bortamatch mot Otterbäcken. Otterbäcken kommer med en hemmaförlust (5-7) senast mot Tjust, en match som jag trodde man skulle vinna. I laget finns rutinerade Daniel Svedberg med mångårig elitserierutin från bland annat Villa, Boltic, Västerås, Vetlanda och Vänersborg. Men framförallt så får man hålla ett extra öga på Henrik Gullsberg som gjort 19 mål på sex matcher och leder skytteligan hittills i allsvenskan södra.

IFK ställer upp med bästa tänkbara lag enligt rapporter. Dock så är inte Olle Nordlund spelklar förrens på lördag mot Tranås. Hoppas grabbarna trampar gasen i botten ordentligt ikväll och återigen tar två poäng. Man ska enligt mitt tycke vara numret större än Otterbäcken men alla måste vara på tårna och ge järnet.

Avslag 19:00 och matchen går som vanligt att följa på elitrapport.se

FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2013-12-17 17:33:22
Author

Fler artiklar om Motala