Scaniarinken, 2019-01-30 19:00

Södertälje - Karlskrona

Pånyttfött Laik väntar

Frillesås Bandy åker till Lidköping imorgon för möte med Laik i Lidköping Arena med start 12.30.

Årets upplaga av Laik startade serien tveksamt och efter hälften av matcherna spelade låg man i de nedre regionerna. En placering som vi som följt laget de senaste åren var mycket förvånade över. Trots samarbetet med Villa när det gäller utbyte av spelare så fick man inte ihop laget spelmässigt sett och förlusterna kom gång på gång. Och i början av januari lånades Peter ”Prinsen” Karlsson ut från Villa till Västerås och vid vinsten mot Finspång förra helgen skadades Andreas Haraldsson med befarad avsliten hälsena. Men man har fått in en offensiv ersättare i Christoffer Norin i laget. Norin som varit utlånad från Villa till Vänersborg tröttnade på bänken i Eliserien och är ett välkommet tillskott hos de rödvita.

Men som jag skrev ovan så är det ändå ett pånyttfött lag som Frillesås stöter på. Vid segrarna mot Åtvidaberg och Finspång, och även i onsdags mot Gripen, har man spelat tokdefensivt med tio man strax utanför eget straffområde och bara väntat på tappade bollar hos motståndarna som man kontrat blixtsnabbt på. Och denna taktik har således visat sig effektiv och man var så när att lugga även Gripen på poäng men man orkade inte riktigt fullt ut med tanke på deras högre tempo. Så det gäller för Frillesås att verkligen ha tålamod i sitt spel och inte bara köra solo in i smeten.

Frillesås gör några ändringar sedan matchen mot Gripen. Ut går Glenn Sandersson och in kommer Rasmus Olsson och A-lagscomebackande Kent Hellstadius. Robin Mohlén är fortfarande borta på grund av smällen han fick borta mot Mölndal den 9 januari.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-01-18 21:12:58
Author

Fler artiklar om Frillesås