Premiärseger för Villa

Villa fick slita hårt i elitseriepremiären mot Tellus. Det blev seger med 3-1 till slut efter 0-1 i paus.

Inför matchen så fick de båda lagen rada upp sig och Villas vinst i World Cup saluterades mer eller mindre högtidligt. När domaren väl flöjtade för matchstart så hade Villa skapligt med tryck på gaspedalen inledningsvis. Ett par bra skottlägen skapades men Tellus målvakt Markus Karlsson räddade allt i första halvlek.

Som väntat ställde Tellus upp sig på egen planhalva och inväntade Villa. Det gjorde man riktigt bra och bjöd inte Villa på mycket ytor alls. När man väl hade klarat av inledningen så kom man även i en del omställningar som blev rätt så farliga. Jesper Thimfors fick göra en del snitsiga räddningar på några skott utifrån. Thimfors nöp även en straff i matchminut 34 men det blev ändå 0-1 tre minuter senare på en vänsterhörna som Johannes Camilton daskade in.

0-1 i paus och man fick otäcka flashbacks från hemmamatchen mot Tellus förra säsongen. Början av andra halvlek var också relativt händelsefattig och frustrationen bland publiken var rätt så påtaglig. Tio minuter in i halvleken så drog Tellus på sig sin första utvisning och det var precis som att Villa bestämde sig. Det är nu det ska ske, det är nu vi ska koppla grepp om det här. Tempot höjdes och man satte bra snurr på bollen.

Jesper Eriksson smekte fram en läcker genomskärare till en fri David Karlsson som satte förlösande 1-1. 2-1 kom strax därefter när Johan Esplund blev fälld och fick straff. Davva satte straffen i krysset och matchen hade vänts. 3-1 kom bara tre minuter senare efter ett vackert anfall. Brechen till Johan Löfstedt och Esplund hade bara att raka in bollen i öppen kasse. En befrielse för Villa med tre mål på tio minuter och Tellus öde var därmed beseglat. Slutet av matchen blev en rätt så behaglig resa.

Seger och två poäng. Vad mer kan man begära. Den här matchen kom ju alldeles för tätt inpå World Cup egentligen. Man hade väl på känn att det skulle bli rätt så tufft. Flera spelare erkände också efter matchen att man var rejält slitna. Det handlade mest bara om att jobba sig till en tvåpoängare och det lyckades man med till slut. Strongt gjort.

Det har snackats mycket inför elitserien om Villas fräsiga nyförvärv, landslagsmännen Johan Löfstedt och Joakim Andersson plus de unga spelarna Joel Broberg och Martin Karlsson. Ganska så självklart var det då pensionärsligan med Davva, Esplund och Brechen som blev de tongivande i denna matchen.

Gamle skyttekungen Davva hängde in två kassar, Esplund gjorde mål + fixad straff och Brechen hade assisten till den förlösande kvitteringen plus en hockeyassist till 3-1. Tellus målvakt Markus Karlsson gjorde en helt sanslös insats med flera grymma räddningar. Att han inte blev utsedd till Tellus bäste spelare får ses som ett dåligt skämt.

Eftersom matchen mot Hammarby är inställd så är Villas nästa match inte förrän 31 oktober hemma mot Edsbyn. Därmed får Villa nödvändig tid att läka kroppar och sinnen efter det täta matchandet på sistone. Bara en sådan sak att man kan bedriva riktiga träningspass igen kommer givetvis betyda mycket.