Rinaldo glänste i premiären

Fredrik Rinaldo svarade för ett äkta hattrick på 15 minuter i andra halvlek när Åby/Tjureda besegrade BK Bore på Arena Oskarhamn i seriepremiären på fredagskvällen. Efter ledning 2-1 i paus för Åby drog man ifrån i andra halvlek och domaren blåste av matchen var ställningen 6-2 till Åby/Tjureda som därmed tog en skön premiärvinst.

Första halvlek var dock ingen höjdare från Åbys sida, Även om inte spelet var dåligt så var det mycket som inte klaffade inledningsvis. Bore var piggare samtidigt som vi låg lite fel i försvarspselt och blev långa vilket tillät Bore att få upp farten och gå i mitten lite väl enkelt.
Men det var ändå Åby som skulle ta ledningen efter 25 minuter när Fredrik Rinaldo hittar Björn Einarsson som sätter den otagbart i taket. Vi gör sedan också 0-2, Andreas Haraldsson passar Kasper Petterson som även han dunkar upp bollen i taket.
I halvlekens sista sekunder får Bore en hörna och det är reducerat till 1-2.
Det syns att det är lite premiärnerver hos spelarna och att det var 3 veckor sedan senaste matchen. Skönt att vara i ledningen trots att vi inte spelade riktigt bra.

Andra halvleken blir mycket bättre än den första. Vi ligger nu rätt i försvarsspelet över hela planen och plötsligt har Bore svårt att sätta igång sitt spel, Detta gör att vi tar över bollinnehavet.
Matchminut 50 och Björn Einarsson ökar på ledningen. 1-3.
Sen var det dags för Fredrik Rinaldo Show. Ett äkta hattrick på 15 minuter och ledning 1-6. Bore ser trötta ut och har svårt att försvara sig då vi trycker på rätt bra. De tar en timeout och lyckas efter det få lite bättre ordning på sitt försvarspel igen.
Matchen sista mål gör hemmalaget när man får en straff som man sätter. 2-6.

Skön seger i en på förhand svår bortamatch. Nu laddar vi om, tränar i veckan för att sedan möta Målilla hemma i Åby kommande fredag, ytterligare en toppmatch alltså. Förhoppningsvis kommer också denna matchen att visas live på webben.

Ett mer utförligt referat från matchen finns på Åbys hemsida HÄR, Läs gärna det:)