8 - 2

Säker seger mot Vetlanda
Säker seger mot Vetlanda.

Villa vann hemmamatchen mot Vetlanda med 8-2.

Till måndagkvällens hemmamatch mot Vetlanda så var det en ändring i Villas trupp. Petter Björling var i någorlunda brukbart skick igen och tog plats på bänken istället för Tobias Augustsson. Nämnas kan att Felix Pherson var med på uppvärmningen och åkte omkring och lattjade lite grann.

Matchen startades i högt tempo och lagen bytte chanser med varann innan Villa gjorde 1-0 på ett vackert sätt där Erik Säfström stod för den sista assisten och Alexander Karlgren nätade. Christoffer Edlund snodde sedan bollen högt upp i planen och spelade fram Tim Persson som gjorde 2-0. Filip Bringe reducerade snabbt för gästerna och 2-1 stod sig ett tag.

Villa försökte tugga på och komma runt på kanterna. En stor mängd hörnor skapades mot ett väldigt lågt stående Vetlandalag. Vetlanda har ju släppt in flest mål av alla i elitserien och var väldigt måna om att hålla ihop defensiven i den här matchen. När man väl fick tag på bollen så var man dock inte alls ofarliga offensivt i första halvlek.

Halvtidssiffrorna skrevs till 3-1 genom Johan Löfstedt efter ett lågt skott med lite skruv som satt perfekt i bortre burgaveln. Väldigt skickligt utfört av Löfstedt som överhuvudtaget var mycket bra i den här matchen.

I andra halvlek så var det nästan bara Villa. Man ökade trycket mot Vetlandas defensiv som hade fullt sjå att freda sig. De offensiva attacker som gästerna stått för i första halvlek blev nu betydligt glesare.

Villa bombade på med skott från alla vinklar och skapade också massor med hörnor. Det är dock för tillfället lite grus i hörnmaskineriet hos Villa men hörna nummer femton satt slutligen i mål inskickad av Löfstedt. 5-1 var ett brutalt starkt solomål av Edlund där han klättrade förbi ett stort antal motståndare innan han satte sitt första balja för kvällen.

Tim gjorde sedan 6-1 innan Jocke "Guldhjälte" Andersson reducerade på hörna. Edlund avslutade målskyttet genom att göra 7-2 och 8-2. En klar seger som till slut kunde varit mycket större men Vetlandas målvakt David Borvall gjorde massor med räddningar samtidigt som Villaspelarna var lite väl givmilda ibland när målchanserna dök upp.

8-2 som slutresultat duger gott och väl. Flest poäng plockade Edlund med 3+1 och Säfström med 0+4. Alexander Karlgren fick pris som Villas bäste spelare efter en stark insats. Som så många andra av Villas unga spelare så räds han ingenting utan går bara in och lirar helt respektlöst när han får chansen.

När nästa match blir av för Villas del är högst osäkert i nuläget. Enligt spelschemat så är det hemmamatch mot Sandviken på onsdag och bortamatch mot Tellus på lördag. Båda dessa lag har dock fått ställa in sina senaste matcher på grund av coronafall i truppen. Så vi får vänta och se helt enkelt..

Villa vs Vetlanda 8-2 (3-1)
1-0 Alexander Karlgren (Erik Säfström) 14
2-0 Tim Persson (Christoffer Edlund) 18
2-1 Filip Bringe (Axel Ekholm) 20
3-1 Johan Löfstedt (Erik Säfström) 36
4-1 Johan Löfstedt (Martin Karlsson) 51
5-1 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 59
6-1 Tim Persson (Albin Thomsen) 65