Säker seger borta mot Frillesås.

Villa vann bortamatchen mot Frillesås med 6-1.

Till denna bortamatch så saknade Villa trion Felix Pherson, Jesper Eriksson och Petter Björling som ni visste redan innan. Alexander Karlgren klev in på en ytterhalvsplats och Tobias Augustsson fick göra debut i seriespel. Ännu ett skifte var att Anton Johansson fick vakta kassen medans Jesper Thimfors vaktade avbytarbänken istället.

Utomhusmatcher kan vara lite vanskligt eftersom det känns som att vi regnar oss igenom vintrarna i det här landet numera. Denna kväll så var det dock uppehåll och riktigt bra förutsättningar för att lira bandy ute i friska luften.

Villa angav tonen direkt när Martin Johansson smällde in en högerhörna efter två minuter. 2-0 kom efter 17 minuter genom Alexander Härndahl efter att Erik Säfström haft förstaläget. I slutskedet utökade Villa två gånger om. Först genom Säfström på en retur och sedan, med halvlekens sista skott, Christoffer Edlund på en vänsterhörna.

4-0 i paus efter en halvlek där Villa hade ett stort spelövertag och Frillesås försökte täppa till i mitten främst där det blev väldigt tjockt med folk. Villa anföll därför mycket på kanterna vilket var helt rätt givetvis. Man fick med sig en hel del hörnor och det kändes ju lämpligt eftersom Villas hörnskytte för tillfället är alldeles utmärkt.

Andra halvlek inleddes med att Villa brände ett par jättelägen innan Frillesås något ologiskt då reducerade på straff genom Adrian Emretsson. Christoffer Edlund dödade tämligen omgående den lilla spänning som eventuellt var på väg att infinna sig genom att skicka in en högerhörna. Villas tredje hörnmål i matchen.

Resten av matchen spelades av på ett rätt så behagligt sätt där Villa skapade ytterligare ett antal bra lägen utan att näta. Strösslandet med målchanser var väl en av de få saker man kan vara missnöjd med i den här matchen. I absoluta slutsekunderna så snodde Edlund bollen av siste Frillesåsspelaren och satte 6-1.

Tycker Villa genomförde den här matchen på ett säkert och bra sätt. Bortamatcherna mot Frillesås brukar innebära mycket kamp och stångande mot en tjock försvarsmur men Villa löste det bra genom ett tålmodigt agerande där man nötte ner motståndet bit för bit. Viktigt med ett fungerande hörnskytte också där man genom att sätta ett par pärlor slog ner hemmalagets energi rejält. Frillesås försvarade sig mycket väl men hade sedan inte så mycket att komma med offensivt.

Bäst i Villa var nog Erik Säfström som kändes delaktig i spelet hela tiden och verkligen visade varför Villa värvat honom.  Detsamma kan man säga om Christoffer Edlund som ju är en garanti för mål i varje match. Stort plus också för ungdomarna Karlgren och Augustsson som bara gick in och spelade elitseriebandy som om de inte gjort annat. Att en annan av valparna, Alexander Härndahl, redan lirar som en hel karl vet vi nu vid det här laget.

Nästa match är redan nu på fredag hemma mot Sirius.

Frillesås vs Villa 1-6 (0-4)
0-1 Martin Johansson (Martin Karlsson) 3
0-2 Alexander Härndahl (Erik Säfström) 18
0-3 Erik Säfström 40
0-4 Christoffer Edlund (Erik Säfström) 45+1
1-4 Adrian Emretsson 57
1-5 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 63
1-6 Christoffer Edlund 90