Seger i derbyt!

IFK Motala vann annandagsderbyt mot Åtvidaberg med 6-3 inför 1012 personer!

"Åtvid" bjöd inte på några skrällar taktikmässigt utan stod med alla spelare på egen planhalva och gjorde det fruktansvärt trångt för IFK. Första halvlek var väl inget man minns som en av dom bättre halvlekarna i historien direkt. Efter första var resultatet 1-1 efter att Åtvidaberg tagit ledningen på hörna efter 15 minuters spel.

Kvitteringen sköt Putte Spångberg in på hörna och trots det oavgjorda resultatet i halvtid så var man inte direkt orolig för poängtapp mot jumbon. I andra halvlek trampar IFK på och tar ledning ganska omgående. Men kort därefter dunkar Åtvid in sin andra hörna för kvällen och trots att man inte skrapat fram många chanser så har man 2-2 med 30 minuter kvar.

Men när IFK med stort tålamod pumpar på så går luften till slut ur Åtvidaberg och man går ifrån till 6-2 tämligen enkelt. I slutet av matchen petar man in en reducering och slutresultatet skriv till 6-3. Återigen så drar inte IFK ifrån målmässigt i matcherna men visar en enorm moral och visar stort tålamod i matcherna. På senaste tiden har man varit grymt starka på slutet och även om storsegrarna har lyst med sin frånvaro så känns det som att man har kontroll och kan öka farten när det som mest gäller i matcherna. Mycket roligt att skåda!

Eftersom Nässjö förlorade sitt derby hemma mot Tranås så tajtas tabellen till sig ordentligt och nu är IFK bara två poäng från kvalplatsen. Fortsättningen lär bli dramatisk!

Man har knappt hunnit att smälta matchen från igår så är det återigen dags för hemmamatch imorgon. Denna gång kommer Blåsut/Vänersborg på besök. Ett Blåsut som var ytterst nära att knäppa Gripen på näsan och förlorade igår med endast 2-3 mot seriefavoriten. Dom gånger jag sett Blåsut så är det ett lag som verkligen vill spela bandy och "säckar" inte ihop sig som en del andra gör. Tror det är upplagt för en riktigt bra bandymatch imorgon med mycket mål och av dom 1000 personer som var på matchen igår så hoppas jag att dessa fick mersmak och väljer att följa matchen på plats imorgon.