5 - 1

Seger i första semifinalen
Joel Broberg!

Villa vann första semifinalen hemma mot Edsbyn med 5-1.

Semifinal 1 i Arenan. Seriesegrarna Villa mot regerande mästarna Edsbyn. Stor förväntan och mycket anspänning inför matchen men det slutade som alla med Villahjärtan hade hoppats.

Edsbyn ägde mycket boll inledningsvis. Ändå så var det Villa som tog ledningen när man erövrade bollen högt upp. Jocke Andersson bröt sig in på mål och Martin Karlsson klappade in returen.

Villa hade en bra period just här och utökade också till 2-0 när Davva satte en retur efter missat friläge. Det fanns läge för ytterligare utökning av ledningen men istället blev det Edsbyn som reducerade och skapade närkontakt i målprotokollet.

Hans Andersson drog iväg ett suveränt långt pass till Mattias Hammarström som skickade iväg en bomb upp i Jesper Thimfors ena kryss. Ingen vettig människa hade försökt stå i vägen för det skottet. Efter detta så återtog Edsbyn initiativet och avslutade halvleken bäst.

Villas första halvlek var inte riktigt på topp. Ändå så hade man ledningen i paus. Det säger väl något om hur bra laget är. Det var ju rätt så skapligt motstånd man ställdes mot också.

Andra halvlek blev däremot Villas helt och hållet. Man tog tag i dirigentpinnen tämligen omgående och Edsbyn fick väldigt svårt att skapa någonting nära Villas kasse. Villa å sin sida radade upp ett pärlband av mer eller mindre farliga lägen.

3-1 kom efter vackert kortpassningsspel där Johan Löfstedt hittade fram till sin namne Esplund som sköt in 3-1. Det resultatet stod sig i över 25 minuter. Villa skapade flera lägen men Anders Svensson gjorde ett antal vassa räddningar. Antar att det är därför han är landslagsmålvakt trots att han snart är redo för pensionärsrabatt.

Edsbyn hade det tufft att ta sig in i Villas straffområde med några få undantag. Förutom Hammarströms mål var man inte heller lyckosamma med skyttet. Något som nog måste funka för dem i fortsättningen med tanke på hur få chanser Villa släpper till. Ändå fanns det nerv kvar i matchen länge. En tvåmålsledning i bandy kan ju snabbt ätas upp.

4-1 kom till slut efter 79 minuter När Jocke Andersson tog ner ett djupledslyft från Martin Karlsson och tjusigt satte bollen i mål. Martin själv som inledde målskyttet i matchen avslutade det också när han bröt sig in i straffområdet och avlossade ett vasst skott.

Det målet kom till efter lysande förarbete av Villas egen Wonder Boy, Joel Broberg. Han var fantastisk bra hela matchen. Ett väldigt slit i defensiven där han gjorde det mycket svårt för Edsbyn i deras uppbyggnadsspel. Samtidigt som han skapade lägen både för sig själv och sina medspelare.

Även Martin Karlsson var väldigt bra och har hittills i slutspelet 5+7 i poängprotokollet. Den lite försynte bondgrabben från Lundsbrunn verkar trivas alldeles utmärkt i heta slutspelsmatcher. Någon som också skötte sin uppgift på ett utmärkt sätt var Tim Persson som ersatte avstängde Felix Pherson som vänsterhalv.

Bra start på semifinalspelet. 1-0 i matcher till Villa. Nästa rond spelas uppe i Edsbyn på lördag. Vi ses och hörs då.

Villa vs Edsbyn 5-1 (2-1)
1-0 Martin Karlsson 15
2-0 David Karlsson 21
2-1 Mattias Hammarström (Hans Andersson) 27
3-1 Johan Esplund (Johan Löfstedt) 52
4-1 Joakim Andersson (Martin Karlsson) 80
5-1 Martin Karlsson (Joel Broberg) 82
Utv : Villa 1x10 , Edsbyn 1x10