2022-12-07 19:00

Villa Lidköping - Västerås SK
6 - 3

Seger i seriefinalen
Seger i toppmötet.

Seger i seriefinalen

Villa vann toppmatchen mot Västerås med 6-3.

Till onsdagskvällens toppmöte så tog Jesper Thimfors klivet in i Villas målbur igen. Dessutom så var den nyblivna farsgubben Felix Pherson tillbaka i laget. Gustav Friman fick ta plats uppe på läktaren istället.

Matcherna mellan Villa och Västerås brukar oftast bli riktiga smällkarameller. Den här gången var det dock rätt så avvaktande inledningsvis. Det närmsta Villa var ett mål första halvtimmen kom via ett långskott i stolpen av Alexander Härndahl.

Slutkvarten i första halvlek exploderade däremot matchen. Tim Persson suddade ut målnollan genom att sätta en retur på Martin Karlssons skott. Sedan så smällde Martin Johansson in 2-0 i nättaket på en vänsterhörna. Kort därefter kom 3-0 när Christoffer Edlund erövrade bollen från en sölig Västeråsspelare. Joel Broberg tog över och skickade fram Tim i ett friläge som utnyttjades.

Tre Villamål på sex minuter innebar en snabb timeout från Västerås. Den verkade ta skruv för relativt kvickt kom en reducering till 3-1 från Tobias Hjälmeby-Holmberg och snudd på ytterligare en lite senare. En andra reducering kom istället strax efter paus när Kasper Sandgren likt en vessla susade fram mot Villas mål och satte 3-2.

Bara två minuter senare så fick Villa lite mer andrum när 4-2 kom. Erik Säfström skickade in ett stenhårt inspel från vänsterkanten som passerade alla spelare i straffområdet och gick fram till Edlund som satte bollen i nät. Nästa mål skulle bli väldigt avgörande och närmsta kvarten bytte lagen chanser med varann. Villa kom så nära som två stolpskott inom ett par sekunder på en vänsterhörna. Johan Löfstedt först och Martin Andreasson med andraskottet.

Till slut kom 5-2 när Felix Pherson skickade iväg en fantastiskt fin djupledspassning till Joel Broberg som gjorde en dragning och lyfte in bollen via ett backhandavslut. Lite senare så slog Alexander Karlgren en genomskärare till samme Joel som urstarkt klättrade förbi två försvarare och skickade in 6-2 med en enhandslyftning. Han är stark som en oxe den där Brobergpojken.

Dessa två oändligt vackra mål stängde definitivt igen kioskluckan för den här matchen. Västerås fick in en reducering sista tio genom Daniel Johansson men det innebar bara en liten putsning av siffrorna. Villa avslutade med ett fjärde stolpskott. Denna gång var det Edlund som testade hållbarheten i målramen.

Vi fick se en mycket stabil insats av Villa mot ett bra Västerås som bjöd på tufft motstånd men till slut inte riktigt räckte till ändå. Nu leder Villa serien med tre sköna poäng före just Västerås.

Nästa match är redan på fredag. Det blir en kort bortaresa till Trollhättan för match mot Gripen. Ett formstarkt Gripen med tre raka segrar i ryggen och nästan halva laget från Lisch lär vara vråltaggade inför den uppgiften. Eftersom ni ändå inte ska göra något annat på fredag så borde ni åka dit och stötta serieledarna.

Vi hörs.

Villalandlisch05102022-12-08 06:57:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping