Seger med ett nödrop
Christoffer Edlund segerskytt mot Hammarby.

Villa vann med 6-5 över Hammarby.

Det var inga förändringar i Villas trupp i torsdagskvällens match mot Hammarby jämfört med derbysegern mot Vänersborg i lördags.

Bortalaget började matchen vassast mot ett något yrvaket hemmalag och satte tidigt ledningsmålet genom Kasper Milerud. Villa kvitterade efter tio minuter när Jesper Eriksson lyfte in bollen efter framspelning av Martin Karlsson. Tim Persson hade sedan ett jätteläge att näta när han kom fri efter ett lyft. Han drog målvakten men lyckades på något vis lägga bollen utanför det öppna målet. Istället gjorde Hammarby lite senare 1-2 genom David Jansson.

Villa kvitterade snabbt via ett mål som man fick till skänks av gästernas målvakt Filip Mörkdal. Ouppmärksam så kastade han ut bollen rakt i gapet på Christoffer Edlund som nog sällan gjort ett enklare mål när han kunde sätta 2-2 i en öde målbur. Hammarby återtog ledningen för tredje gången genom Christoffer Fagerström innan Villa kvitterade via ett skott från Johan Löfstedt efter att Tim Persson kämpat fram bollen. 3-3 i paus efter en rätt så skakig första halvlek.

Inledningen av halvlek nummer två blev betydligt bättre. Villa tog tidigt ledningen för första gången i matchen när Tim erövrade bollen och passade till Martin Karlsson. Martin levererade vidare till Edlund som i vänsterläge lyfte in 4-3 i bortre gaveln. Villa hade sin bästa period i matchen här och när Joel Broberg gjorde 5-3 kändes en hemmaseger nära. Målet var en grym prestation där Joel lurade ett par Hammarbyspelare innan han avslutade.

Hammarby tog en timeout och vips så var det kvitterat. 5-4 genom David Jansson och 5-5 genom Christoffer Fagerström. Deras två farligaste spelare i matchen. Villa återtog ledningen snabbt när Joel skickade fram Edlund i favoritläge till vänster. Villas nr 21 fick på ett vansinnigt hårt skott som satt i bortre krysset utan chans för Mörkdal i Hammarbykassen.

Slutet blev en nagelbitare. Hammarby var otroligt nära 6-6 när David Jansson lyfte bollen förbi Jesper Thimfors i Villaburen. På mållinjen stod dock Martin Johansson och agerade extrakeeper när han stoppade bollen. Villa å sin sida fick flera omställningslägen som kunde resulterat men matchen slutade 6-5 och det blev hemmaseger med ett nödrop.

Villa hade en del problem när Hammarby fick bollen och bestämde sig för att köra framåt. Man kom ofta till bra skottlägen och hade också flera farliga instick in i straffområdet. Villas defensiv kändes lite ihålig och spretig på ett sätt som vi är ovana vid att se. Skönt att man ändå kan bärga en seger när spelet inte riktigt klaffar. Varje tvåpoängare som trillar in på kontot är viktig i toppen av tabellen.

På fredag kommer AIK på besök till Arenan för en riktig toppfight.