Seger mot Gripen
Joel poängbäst i Villa.

Villa vann sin andra träningsmatch mot Gripen med 7-2.

Till denna andra träningsmatch som spelades under fredagskvällen så var det en rad ändringar i Villas lag. Anton Johansson stod i mål och lät Jesper Thimfors gnugga bänk. Martin Andreasson, Ludvig Johansson, Petter Björling, Alexander Karlgren, Albin Thomsen och Tim Persson var också tillbaka i spel.

Stod över gjorde Felix Pherson, Erik Säfström och Jesper Eriksson plus ett par av juniorerna som var med i den första matchen. Pherson/Säfström/Eriksson är inte sjuka utan vilade bara ska sägas.

Motståndare var alltså allsvenska Gripen från Trollhättan och inte Vetlanda som det först var tänkt. Vetlanda kommer på besök till Lidköping om ett par veckor istället.

Första halvlek var rätt så sömnig. Villa gick fram till 2-0 efter mål av Linus Hagman och Joel Broberg. Gripen kvitterade snabbt. 2-1 på friläge efter en lyftning där Vila missade att ställa offside och 2-2 på omställning efter en Villahörna.

Villa gick till halvtidsledning med 3-2 efter att Martin Karlsson skottat in bollen utifrån. En ganska så trött och seg halvlek med lågt underhållningsvärde om man ska vara ärlig.

Det blev bättre fart i andra. Villa höjde tempot och satte press på Gripen som hade fullt sjå att freda sig. Villa utnyttjade regeln som säger att målvakten måste kasta bollen utanför straffområdet när spelet sätts igång. Villa klev upp och gjorde det väldigt svårt för Gripen som tappade boll ideligen.

4-2 var kanske matchens delikatess när Alexander Härndahl satte fart på egen planhalva och tog sig förbi sisådär åtta Gripenspelare innan han satte bollen i mål. Mycket vackert av denna lilla diamant i Villalaget.

5-2 gjorde Joel innan Christoffer Edlund efter många chanser kunde sätta 6-2. Målskyttet avslutades när Edlund vackert lyfte fram bollen till Tim Persson som drämde in 7-2 på halvvolley.

Det var väl en ganska typisk träningsmatch det här för Villas del. Det kändes lite oinspirerat och slarvigt emellanåt. När man väl satte fart på grejerna så var klasskillnaden däremot total. Bra nu att alla spelare i truppen fått känna på matchspel.

Gripens målvakt, William Åhman, som vann SM-guld med Villas juniorlag förra säsongen storspelade och nöp bland annat en straff från Christoffer Edlund. Utan hans storspel och måhända lite bättre krut i Villaklubborna hade det gott och väl kunnat sluta med tvåsiffrigt när Villa satte fart i andra halvlek.

Ånyo var Joel Broberg den som utmärkte sig mest hos Villa. 2+2 i den här matchen och sammanlagt 3+6 på de två matcherna som spelats hittills. Han verkar stortrivas i sin roll på mittfältet och bildar tillsammans med Martin Karlsson något som känns som ett riktigt radarpar.

Nästa match är tänkt att spelas fredagen 25 oktober mot Vetlanda. Vi hörs la då om inte förr.

Villa vs Gripen 7-2 (3-2)
1-0 Linus Hagman (Joel Broberg) 15
2-0 Joel Broberg (Martin Karlsson) 18
2-1 Markus Eriksson (Viktor Nordmark) 22
2-2 Tony Eklind (Viktor Nordmark) 24
3-2 Martin Karlsson (Christoffer Edlund) 41
4-2 Alexander Härndahl (Martin Johansson) 54
5-2 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 66