Seger mot Surte

I lördags så besegrades Surte på bortaplan med 5-4 i en underhållande match!

IFK tog tag i taktpinnen direkt från start och första kvarten hängde inte Surte med alls. På 15 minuter hade IFK missat två frilägen och bommat en straff och med mer skärpa hade man kanske kunna stänga matchen tidigt. Trots att man tog ledningen genom Ågren på hörna så kom Surte in i matchen och spelade stundtals riktigt bra. Surte gick till halvtidvila med ledning 2-1 och det kanske inte riktigt speglade matchen.

Andra halvlek blir jämn, mycket pga domarinsattsen som var på snudd på horribel. När IFK satt med tre man på utvisningsbänken så gjorde Surte 3-2 och vi i klacken (som var hela 4 personer) hade på känn att detta skulle gå åt skogen. Med kvarten kvar så gjorde ändå Jonas Eriksson 3-3. Sen var det dags för Eric Ågren att kliva fram ordentligt. Med sin fart sista 10 så orkade inte Surte stå emot och med två mål från Erics klubba så kändes matchen avgjort. Men med någon minut in på stopptiden lyckades Surte få in en boll till 4-5 och med sekunder kvar får man frislag en bit utanför straffområdet. Som tur var så visade domaren på "ett skott" och IFK bildade en mur som var omöjlig att skjuta sig igenom.

Matchens lirare i blåvitt blir som så många gånger förr Eric Ågren, tätt följt av duktiga nyförvärvet Jacob Claesson i målet.

Vill passa på att tacka Surtefansen som tog emot oss på ett väldigt fint sätt genom att bjuda in oss till deras samlingsplats i halvtid. Det var riktiga "goa gubbar" och hoppas vi ses i Motala senare i vinter!

Dock så blev jag inte direkt sugen på bandyhall efter att ha besökt Alé-Arena. Den kylan som var i den hallen var något över det vanliga. Tror inte jag har varit så frusen någon gång under alla mina 15 år som jag följt bandyn som jag var i lördags. Men överlag en bra dag som avslutades med en skön vinst.

Ta er ner nu på lördag när Tjust kommer på besök. Grabbarna behöver fortsatt stöd för att närma sig toppen av serien!