2019-08-17 16:00

Blackpool - Oxford
2 - 1

Seger trots underläge fyra gånger!

Tisdag, första matchen på Hällåsen på alltför länge. Kungälv stod för motståndet. Bortalaget hade åtminstone en poäng i 80 minuter. Men efter det fick göteborgarna med den enormt talangfulla Borvall i mål ge sig, Jonas Engström avgjorde matchen med sitt 6-5 med tio minuter kvar att spela.

Men låt oss ta det från början. Jag försökte mig på ett försök att filma målen i matchen, men efter femton minuter hade jag fått klart för mig att det var alldeles för kallt åt händerna för att orka med det hela matchen med endast en mobilkamera. Funderar på att införskaffa en videokamera så kanske man kan starta "Broberg-TV?

Ska försöka att inte bli för långrandig i en enskild situation som jag lakt märke till att jag kan bli. Så börjar med att sammanfatta matchens första mål med att det var bortalaget som gjorde det, på hörna. Andra målet för kvällen, Brobergs första, kom även det på hörna. En variant där Nygren kommer med fart och tar bollen före skyttarna och närmar sig muren där han sprättar upp bollen i taket. Lyckades faktiskt få det att fastna i kameran, sedär ja.

1-2 var även det hörna, Jenefeldt med målet. 1-3 kom med halvtimmen spelad, då Bollnäsbekantingen Mikko Lukkarila gjorde mål på pass från målvakten Borvall. Men svar från Broberg skulle komma snabbt, fyra minuter efter 1-3 kom 2-3 av Robban Dammbro efter en fin raid genom försvaret. Även detta mål var Nygren inblandad i, då han stod för passen.  Det var första halvlek, en rätt händelselös halvlek bortsett från dem fem målen då det var dåligt med målchanser och inga utvisningar.

Andra halvleken börja även det med ett hörnmål, då Stefan Larsson lyckas hitta en lucka i bortamuren trots att bollen bara satt en dryg halvmeter över isen. 3-3 och den åter så tomma huvudläktaren (587 personer, ja du läste rätt, femhundraåttiosju) fick jubla. Två minuter senare hade bortalaget skapat fram samma antal utvisningar, då både Karlsson och Isaksson fick göra varandra sällskap på botbänken. Trots detta är det Kungälv som sätter 3-4, då hade klockan nått 55 minuter.
Timmen spelad och Brobergs anfallsspel börjar komma igång, trots detta syns det tydligt att Rolf inte är med. Måtte han slippa operation och komma tillbaka i spel snart. Vi behöver #70. Men 4-4 kommer, då Stefan kommer ner mot hörnflaggan och spelar in bollen stenhårt, där bollen tar en sväng till Engström innan Öhrlund kan sätta kvitteringen. Riktigt bra av Larsson, som får en rejäl highfive av Jesper påväg tillbaka till egna planhalvan.

4-5, bortalaget tar alltså återigen ledningen. Nu kändes det tufft att lyckas komma tillbaka ännu en gång. Men Jonas Engström och Broberg hade inte gett upp, långt ifrån. Engström får sätta sitt första för kvällen då han gör 5-5 i minut 72, för att sen av rena farten avgöra matchen med sitt 6-5 i 80". Precis före det hade Brandin i Kungälv åkt ut för fasthållning, men han hann sitta utvisad i 15 sekunder om man ska tro matchrapporten.

Nu var det Broberg som skulle försvara sig för första gången ikväll, och det lyckas dom gulsvarta bra med. Kungälv har visserligen 6-6 inne, men det döms bort för offside. Det såg ut att vara offside, även om jag såg det på 100 meters avstånd. Så tack för det, och tack för ikväll!