4 - 1

Segerpremiär för Villa
Seger för Villa i seriepremiären.

Villa vann seriepremiären mot Motala med 4-1.

Efter bandyns sedvanligt überlånga försäsong så var det igår kväll äntligen dags för seriepremiär mellan Villa och Motala. Bra med publik, 2774, och till slut också seger för hemmalaget. Det räcker för att jag ska bli nöjd iallafall.

Det var väl däremot ingen jätteglittrande tillställning lagen bjöd på. En hel del felpassningar och borttappade bollar och spelare som tog lite knasiga åkvägar osv. En typisk premiärmatch med andra ord. Motala kan vara ganska så bra på att gnaga sig kvar i matcher om man inte får hål på dem tidigt och det var så det blev nu lite grann.

Första halvlek var nästan klinisk fri från heta chanser och det enda måljublet kom från Christoffer Edlund på hörna. I andra halvlek blev det lite bättre fräs på Villa offensivt och matchen avgjordes inom tjugo minuter.

Tim Persson satte 2-0 på volley efter en lyftning från Erik Säfström. Säfström själv solodribblade in 3-0 och Edlund hängde in kasse nummer fyra på ett friläge framspelad av Joel Broberg. Motala reducerade till 4-1 med kvarten kvar innan Edlund var en straffmiss från 5-1 och sitt tredje mål.

En typisk premiärmatch som sagt. Villa hade det lite svårt offensivt i första halvlek. I andra blev det mycket bättre. Defensivt var det bra hela matchen och Motalas heta chanser kan räknas på ena handen även om man råkat amputera ett par fingrar.

Martin Andreasson fick välförtjänt pris som bäste hemmaspelare. Han visade upp en sedvanlig frenesi och stod för flera brytningar av högsta klass. Offensivt var nog Säfström piggast. Det märktes inte att han missat nästan hela försäsongen. Möjligtvis att orken tröt lite men spelmässigt var han precis lika bra som vanligt.

Gustav Friman och Hugo Behlander var de två spelarna som inte fick plats i fredagens lag. Det var väl ganska väntat. Behlander ingår i samarbetsavtalet med LAIK och kan få matchträning där. Friman får snällt stå på läktaren och sedan visa på träningarna att han borde spela. Att han är en framtidsvärvning är väl ganska tydligt. Gäller bara att han inte tappar sugen. Det kan vara tufft för en ung spelare som dessutom är ny i klubben men samtidigt är det ju en sådan vansinnig konkurrens.

Kul att det är igång på allvar igen. Även om försäsongen varit väldigt framgångsrik för Villa så är det ju seriespelet man längtar till. Nästa match är hemma mot Sirius lördag 5 november. Vi hörs.