Sjöaremossen, 2023-02-03 19:00

Frillesås - Villa Lidköping
5 - 8

Segertåget tuffar vidare

Segertåget tuffar vidare

Villa vann gårdagens bortamatch mot Frillesås med 8-5.

Under fredagskvällen var det åter igen dags för lite bandyspel. Efter att Villa städat av Sirius, Motala och Edsbyn i de senaste matcherna så ställdes man nu mot Frillesås på bortaplan. Förvisso jumbo i tabellen men stundtals ändå lika oförutsägbara som nästa elräkning.

En trevlig liten överraskning i Villas trupp var att Hugo Behlander hade plockats fram ur gömmorna och startade matchen. Detta istället för Martin Andreasson som vilade. Även Tim Persson saknades. Det sågs som en ren säkerhetsåtgärd eftersom han drabbats av nackspärr. Vid en final hade han spelat.

Villa klev ut på Sjöaremossens is mitt i den halländska trollskogen med full frenesi. Ställningen var 4-0 efter tjugo minuter och 6-1 i paus. Det sista av dessa mål utsågs av en enhällig jury, dvs min egen, till halvlekens vackraste när Martin Karlssons precisa lyftning friställde Felix Pherson.

Efter pausvilan så verkade Villa ha bestämt sig för att prova något nytt. Att spela hela andra halvlek med skridskoskydden på. Det gick väl sådär och Frillesås kom såpass nära som 7-5 innan slutsiffrorna skrevs till 8-5.

Det var förmodligen en av säsongens mer ofokuserade halvlekar men leder man såpass stort så kan det nog lätt bli så. Om siffrorna varit jämnare efter första så hade säkerligen Villa uppträtt på ett helt annat sätt sista 45. Inte mycket att yla över. En seger är alltid en seger.

Födelsedagsbarnet Christoffer Edlund firade på ett bra sätt genom att hänga in tre kassar. Även Johan Löfstedt blev tremålsskytt i matchen vilket ju får ses som riktigt glädjande. Är hans formkurva stigande så kommer det tillföra ytterligare en dimension till Villas spel resten av säsongen.

Två seriematcher återstår för Villas del. Vetlanda hemma på tisdag innan man avslutar borta mot Sandviken på fredag. Sedan är vi redo och supertaggade för det efterlängtade slutspelet.

Trevlig helg.

Villalandlisch05102023-02-04 06:30:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping