Seriefinal när obesegrade Åtvidaberg kommer till Åby

Seriefinal när obesegrade Åtvidaberg kommer till Åby

Åtvidaberg kommer på söndagseftermiddagen på besök till Åby. En ren seriefinal mellan två lag som imponerat inledningsvis med fem raka segrar vardera. Vinnaren av denna heta drabbning tar kommandot i serien inför kommande omgångar.

Bägge lagen kommer stärka till matchen av sina senaste segrar för några dagar sedan, Vi slog ju Stjärnan med hela 11-1 i en match där vi spealde ruskigt bra medans Åtvid besegrade Malmbäck på bortaplan med 7-3, trots en man mindre i över en halvlek.

Vi har en del småskador samt resenärer i truppen för tillfället så det blir en del ändringar i laget till morgondagens match. För vår del gäller det att fortsätta på den vägen vi startat. 
Att jobba för varandra och ge 100 procent i vartenda duell och situation. Spelar vi som vi gjort på slutet med fart, varierat spel och många delaktiga är vi svårslagna. 
Defensivt gäller det att vi jobbar över hela planen och är med på Åtvids omställningar med långa bollar, målvaktsutkast, och flippar som de är duktiga på.

Åtvidaberg har som sagt startat serien starkt med fem segar på fem spelade matcher. Det är ett ungt lovande lag som spelar med mycket fart så det gäller att vara med. 
Deras bäste poänggörare är Albin Wretman med 8 mål och 2 assist. Jesper Åkerlund har gjort 3+4 och den hårdskjutande backen Kalle Knutsson har gjort 4 mål och 1 assist.
Laget har redan hunnit med att ha sex straffar, dock har man missat två av dessa.

 Vad gäller Åtvids försvar så lär de få fullt upp med våra anfallare, Filip Fransson och Björn Einarsson. Hela 13 poäng svarade dessa två för i senaste matchen och kemin mellan dem börjar stämma mer och mer. 

Vi mötte faktiskt Åtvidaberg två gånger under försäsongen. Den första matchen förlorade vi klart med hela 8-3. Andra mötet, som var finalen av Stinsen Arena Cup, vann vi lika klart med 7-2.
Lagen borde ha hyfsad koll på varandra och det som avgör i morgon kommer vara inställningen och vilket lag som vill mest. Det gäller att inte ha för mycket respekt för motståndarna, vara med från början, och våga gå ut och ge järnet och göra det man bestämt sig för i alla situationer. 

Vädret ska bli bra och förhoppningsvis kommer det mycket folk och kollar på denna på förhand spännande match. Kl 14:00 är det avslag i Åby: BE THERE





 

Daniel Janlöv2016-01-02 19:56:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.