Silly Motala

Nu när säsongen är slut för IFK´s del så drar vi återigen igång den årliga silly season. Vilka kommer och vilka går? Alltid lika spännande och intressant!

Förlängda kontrakt:

Björn Einarsson
IFK´s stora nyförvärv inför denna säsong väljer att krita på för ytterligare ett år i IFK Motala. Björn vann snabbt publikens hjärta och visade en enorm kämpaglöd och ju längre säsongen gick så blev han bara bättre och bättre. Efter en trög start målmässigt kom Björn igång även på den fronten och slutade på 27 gjorda mål. Med sin förmåga att driva på laget blir Björn en viktig kugge i nästa års blåvitt. Skulle förvåna mig om han inte även får ta på sig kaptensbindeln. Jättetack att du väljer att stanna och jag och resten utav Forza Blåvitt ser redan fram emot att få höra segersånger tillsammans med dig kommande säsong!

Oskar Thor
I förra veckan blev också Oskar Thor klar för två nya säsonger i IFK. Skönt att få ha kvar våra egna produkter, samtidigt som Oskar är en duktig spelare som sällan gör någon dålig match. Gör mycket nytta i "det tysta".

Daniel Axi
Nyförvärvet från Bajen´s U-20 som aldrig spelat en seniormatch fick slängas in i hetluften direkt efter att Thorsson blev skadad på försäsongen. Ett riktigt tufft uppdrag som Axi skötte helt lysande. Gjorde väldigt få misstag och spelade enkelt och visade upp ett stort lugn. Axi´s nya kontrakt är på två år.

Christopher Sandell
Kom först inte överens med klubben om ett nytt kontrakt. Valde först att gå ut med att lägga av med bandyn då IFK var det enda alternativet för Sandell. Men nu har man äntligen kommit fram till en förlängning och detta är givetvis mycket glädjande efter en hel del tapp.

Victor Spångberg
Victor gjorde en kanonsäsong och har valt att förlänga kontraktet till 2016. Han är redan nu en viktig spelare för oss och han lär bli ännu viktigare när han bygger upp mer rutin av seniorbandy.

Jonas Tell
Tell gjorde även han en bra säsong och glädjande nog stannar i IFK. Anbud fanns från andra allsvenska klubbar.

Nyförvärv

Jussi Altonen, Tjust bandy

IFK´s första nyförvärv. När båda målvakterna lämnade så tog man in Jussi som spelade i Tjust förra säsongen som ramlade ur allsvenskan södra efter kvalspel. Jussi beskrivs som en bra målvakt med ett grymt utkast. Han stod för hela sex assist förra säsongen och kommer bli ett farligt vapen även framåt.

Dimitri Lazar, Gustavsberg
Mittfältaren från Gustavsberg valde att skriva på ett tvåårskontrakt med IFK. Lazar har Vodnik som moderklubb och spelat i ryska U-19 landslaget. Lazar beskrivs som en spelare med bra fart på skridskorna och har ett bra skott.


Slutar

Patrik Spångberg
Den här spelaren kan man nog inte att sluta hylla. Med över 20 säsonger i IFK tröjan är han den största genom tiderna. Det är inget snack om saken. Vi lyfter på hatten och tackar för allt du gett för våran fina klubb. När hallen förhoppningsvis står klar om ett år så ska nr 33 hängas upp först i taket.Det finns bara en Patrik Spångberg!

Jonas Eriksson
IFK´s trogne forward väljer att även han avsluta en fin karriär. Kroppen börjar ta emot och Jonas vill ha mer tid för sin familj. Många mål har det blivit och jag det jag kommer att komma ihåg mest från Jonas var matchen hemma mot Sandviken då han var i sin livs form och gjorde sex mål och var fullständigt dominant på plan. Vi tackar Jonas för dom fina åren i IFK!

Oskar Davidsson
Oskar väljer att bryta sitt kontrakt med IFK. Han är missnöjd med sin roll i laget och nu verkar det som att det blir spel i Jönköping alternativt Nässjö. Vi tackar Oskar för åren i IFK.

Johan Thorsson
Den tuffa backen som bara spelade en match förra året pga skadan han drog på sig på försäsongen väljer nu att sluta, mycket enligt uppgifter pga arbetssituationen. Förhoppningsvis så är kanske inte sista ordet sagt här och vi får hoppas att vi får se Johan i vinter ändå.

August Kindvall
Samma fall som Thorsson. Vi får även här hoppas på att vi får se "Agge" i laget i vinter.

Johan Riddarström
Väljer även han att sluta. Lite oklart i anledning där.

Jacob Claesson
Värvades till IFK när han fick lämna SAIK. Nu väljer han att fortsätta i Nora i div1. Känns som att Jacob är alldeles för bra för en sån serie!

Joakim Bergqvist
Målvakten från Villa har hemlängtan och väljer att flytta hem efter ett år i IFK. Dom matcherna Jocke stod så gjorde han det bra men fick oftast sitta på bänken.


Mina tankar
IFK har haft en ganska tung Silly Season hittills. Många spelare som har valt att avsluta sina karriärer och nyförvärven har lite lyst med sin frånvaro. Att spelare inte vill komma till oss är ganska självklart när hallen ännu inte har blivit byggd. Sen att jobbsituationen i Motala (som är högst arbetslöshet i Östergötland) gör det hela inte enklare för att locka hit spelare. Efter ett möte med klubbchef Beckne så säger han att målet är att vara ett topplag även nästa år. Det finns bra bandyspelare i den aktuella truppen och förhoppningsvis så kommer det att dyka upp ytterligare nyförvärv inom kort. Hur mörkt det än ser ut ibland i IFK Motala så har man en styrka att ta sig upp iallafall och göra någonting bra utav det mesta. Därför är jag faktiskt inte så orolig trots dessa spelarförluster som man har gjort.

Spelare med kontrakt över säsong 14/15
Jussi Altonen
Dimitri Lazar
Albin Rohlén (Junior)
Hugo Lundqvist(Junior)
Lucas Hovlund(Junior)
Fredrik Lönn
Oskar Thor
Eric Ågren
Björn Einarsson
Daniel Axi
Oskar Nilsson
Viktor Spångberg
Jonas Tell
Martin Grändås
Christopher Sandell

Under förhandling:
Oskar Folkesson


FORZA BLÅVITT!

Krister Selg2014-05-02 10:49:00
Author

Fler artiklar om Motala