Silly Season 2018/19: "Jocke" Andersson blev Villas sista pusselbit

Silly Season 2018/19: "Jocke" Andersson blev Villas sista pusselbit

Villas säsong är nu över och rykten om övergångar och kontraktsförlängningar börjar så sakteliga ta fart. Ett antal spelare sitter på utgående kontrakt samtidigt som man tittar på förstärkningar utifrån. Silly Season brukar innehålla mycket rykten och lite sanning, så glöm inte den omtalade nypan med salt!

KLARA NYFÖRVÄRV
 
Sune Gustafsson, back - Villa J20
1/3 - Villalegenden Jörgen Gustafssons son Sune har skrivit på ett A-lagskontrakt med klubben. Sune har den senaste säsongen spelat i både J20 och Lidköpings AIK samtdidigt som han också tränat och spelat några matcher med Villa Lidköpings herrlag. 

Victor Petersson, anfallare - Villa J20
1/3 - Victor har Åby-Tjureda som moderklubb men kom till Lidköping inför gymnasiet. Han har redan hunnit med att göra A-lagsdebut men spelade främst i både J20 och Lidköpings AIK den gångna säsongen.

Johan Löftstedt, mittfältare  - Vetlanda BK
19/3 - Efter att ha sagt upp kontraktet med Vetlanda är Löfstedt en av de spelare som ryktas till Villa. Johan säger till Bandypuls att han varit i kontakt med klubben, precis som tidigare år, och "Sparris" bekräftar också detta. "– Det är inte uteslutet att det blir Vetlanda, samtidigt har jag lite andra saker som också är väldigt intressant just nu. Men det är inte något som jag själv tar beslut om, det är ett beslut jag tar tillsammans med min sambo och mina barn och det kommer att vara välgrundat", säger Johan till Bandypuls i samma artikel. 
5/4 - Under tisdagens presskonferens presenterade klubben värvningen av landslagsmittfältaren Johan Löfstedt. "- Villa tilltalar mig med ett lag som redan håller en hög nivå, laget är verkligen ett lag och ett starkt kollektiv", säger 31-åringen på hemsidan. Kontraktet löper över tre år och Johan flyttar tillsammans med sin familj till Lidköping under sommaren.
 
Joakim Andersson, anfallare - Vetlanda BK
19/3 - Precis som landslagskollegan Löfstedts ryktas även Joakim Andersson till Villa som är på jakt en efter ny anfallare. Anderssons kontrakt med Vetlanda går efter den nyss avslutade säsongen och klubbechef "Sparris" bekräftar klubbens intresse men säger samtidigt till Bandypuls: "– Spelare på landslagsnivå flyttar ju sällan på sig, det är en väldigt lång process om man ska lyckas med dem. Det kräver viss envishet och målmedvetenhet, att man faktiskt orkar hålla i".
14/4 - På en presskonferens i Sparbanken Lidköping Arena presenterades idag landsladagsanfallare som klubbens senaste och sista (?) nyförvärv inför kommande säsongen. Andersson har likt Johan Löfstedt skrivit på ett treårskontrakt. 

KLARA FÖRLUSTER
 
Axel Ekholm, anfallare - Vetlanda BK
19/3 - Axel, som kom från Kungälv för två år sedan, sitter på ett utgående kontrakt och har under året haft svårt att ta en plats i matchtruppen. Detta har primärt berott den körtelfeber han ådrog sig under försäsongen, men frågetecken kring hans uteblivna speltid i slutet av säsongen har förekommit. 
28/3 - Villa går skilda vägar med Axel då anfallaren lämnar efter två år i klubben. Ny klubbadress ännu oklar.

Mikael Borstner, ass.tränare - ?
28/3 - Assisterande tränare Mikael Borstner lämnar klubben efter en säsong där pendlat från Karlstad. Nästa säsong har klubben ett mål om att ha en ledarstab som är på plats i Lidköping.
 
Nikolai Jensen, anfallare - ?
19/3 - Nikolai har visserligen två optionsår i sitt kontrakt, men frågan är om den norske landslagsmannen blir kvar i klubben eller ej. Anfallaren har haft ett tufft år där man försökt acklimatisera till svensk bandy och tempot i Elitserien, men samtidigt fått förtroende i såväl serie- som slutspelet.
14/4 - Nu står det klart att Villa och Nikolai går skilda vägar. Vart den norske anfallaren spelar nästa år är ännu oklart.


EVENTUELLA NYFÖRVÄRV
 
-
 
EVENTUELLA FÖRLUSTER
 
Tobias Backman, back - ?
19/3 - Även Grängesbergssonen Backman sitter på utgående kontrakt och har de senaste säsongerna haft skadeproblem. Hans framtid i klubben är därmed oviss och "Sparris" säger till Bandypuls att han ska träffa Tobias inom kort för ett möte kring framtiden.

AVFÄRDADE RYKTEN IN
 
-
 
AVFÄRDADE RYKTEN UT
 
Martin Karlsson, mittfältare - Västerås/Hammarby/Sandviken?
19/3 - "Årets komet" sitter utgående kontrakt och det är ingen hemlighet att Martin har intresse av att börja studera. Vart detta blir är ännu oklart, men kan komma att påverka mittfältarens framtida klubbadress.
28/3 - Nu är det (äntligen) klart att Martin stannar i Villa. Idag signerade han ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben med citatet "Min livsuppgift att ta Villas första SM-guld".

FÖRLÄNGDA KONTRAKT
 
Joel Broberg, anfallare – 2 år
24/12 - Joel debuterade i A-laget som 16-åring och skrev sitt första A-lagskontrakt inför säsongen 2016/17 – samma säsong blev han utsedd till ”årets junior i svensk bandy”. Nu har Broberg kommit överens med klubben om ett nytt tvåårskontrakt.
 
William Arvidsson, mittfältare – 1 år
24/12 - William Arvidsson fick sitt första A-lagskontrakt inför den här säsongen, ett kontrakt som skrevs på ett år. Nu står det klart att ”Wille” fortsätter i Villa Lidköping även nästa säsong.

Jesper Thimfors, målvakt – 2 år
3/1 - Den andra april 2015 blev Jesper Thimfors klar för Villa Lidköping, då direkt från Kungälv. Tre år senare står det nu klart att Jesper kommer vakta Villamålet i minst två säsonger till.

Jon Karlsson, målvakt - 2 år
22/1 - Nu står det klart att Villa Lidköpings målvaktspar kommer att fortsätta kampera tillsammans i minst två säsonger till. Jesper Thimfors förlängde sitt kontrakt med Villa i årsskiftet och nu har även Jon Karlsson kritat på ett tvåårskontrakt.

Martin Johansson, libero - 5 år
16/2 - Landslagspelaren som varit klubben trogen sedan 2008 har skrivit på ett nytt och långt kontrakt med klubben. I nuläget är det ej officiellt hur kontraket är utformat med eventuella optionsår etc. 

Christoffer Norin, halv/anfallare - 1 år
20/2 - Christoffer Norin blir kvar i Villa även nästa säsong efter att klubben valt att nyttja plusåret med anfallaren.

Martin Karlsson, mittfältare - 2 år
28/3 - Nu är det (äntligen) klart att Martin stannar i Villa. Idag signerade han ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben med citatet "Min livsuppgift att ta Villas första SM-guld".
 
Johan Sixtensson, huvudtränare - 2 år
5/4 - Nu står det klart att det blir Johan Sixtensson som fortsätter som huvudtränare i Villa Lidköping de kommande två säsongerna. "– Johan har ju varit med i fyra år och har, en final, en bronsmatch, två semifinaler, serieseger och en svenska cupenseger. Vi vet vad vi får av Johan och vi tycker att det är viktigt att fortsätta jobba med kontinuitet", säger klubbchef Johansson till officiella hemsidan.

Johan Esplund, mittfältare - 2 (+1) år
19/3 - Johans kontrakt löper ut den sista mars men har i flera intervjuer gjort klart att han vill stanna i klubben. Mittfältsmagikern är nu på semester och frågan är om besked kring ett nytt kontrakt kommer att dröja eller ej.
10/4 - Efter något utdragna förhandlingar är nu kontraktet påskrivet som innebär att 91:an stannar i klubben. Johan önskade själv ett kontrakt över tre "raka" år, men det blev till sist 2+1-avtal enligt klubbens önskemål.

Martin Arvidsson, assisterande tränare - 2 år
19/3 - Tränartrions kontrakt är på utgående och "Sparris" säger till Bandypuls att tränarfrågan är högt prioriterad.
10/4 - Likt tränarkollegan Sixtensson har nu Martin signerat ett nytt avtal som löper över de kommande två åren.

UTGÅENDE KONTRAKT (optionsår inom parantes)
 
#11   Tobias Backman
#41   Elias Gillgren
 
TRUPPEN 2018/19 (kontraktslängd inom parantes)
 
#88   Jesper Thimfors (19-20)
#79   Jon Karlsson (19-20)

#22   Martin Andreasson (18-19)
#8     Ludvig Johansson (18-19)
#24   Martin Johansson (22-23*)
#XX  Sune Gustafsson (18-19 (+1))

#92   Petter Björling (18-19)
#9     Felix Pherson (18-19 (+1))
 
#12   Tim Persson (19-20)
#75   Jesper Eriksson (19-20)
#33   William Arvidsson (18-19)
#6     Martin Karlsson (19-20)
#23   Johan Löfstedt (20-21)
#91   Johan Esplund (19-20 (+1))
 
#10   David Karlsson (18-19)
#7     Joel Broberg (19-20) 
#19   Christoffer Norin (18-19)
#XX  Victor Petersson (18-19 (+1))
#18   Joakim Andersson (20-21)

(19-20)

* = Eventuella optionsår ej officiellt.

Utlånade
-
 
Tränare/ledare
Johan Sixtensson, huvudtränare (19-20)
Martin Arvidsson, assisterande tränare (19-20)
Martin Berggren, målvaktstränare
 

Villaredaktionen2018-04-14 15:20:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping