Silly Season uppdatering och nytt liv i sidan!
Niklas Gifting är en av spelarna som lämnat Grönvitt inför säsongen 21/22.

Silly Season uppdatering och nytt liv i sidan!

Grönvitt avslutade förra säsongen med uttåg i kvartsfinalen mot det stjärnspäckade AIK. Man gav Solnalaget en rejäl fight och tog det hela till fem matcher där Gnaget till slut drog det längsta strået. Sedan dess har det rörts om en hel del i den grönvita silly-grytan. Här kommer några uppdateringar.

Trots en hårt ansträngd ekonomi har Gisela Stockhaus och gänget på kansliet trollat med ekonomiböckerna och löst en otroligt spännande trupp till Micke Carlssons förfogande. Ut gick Stockholmssönerna Niklas Gifting och Filip Mörkdal som värvades hem till Hammarby samt Emil Juhlén som nästa säsong huserar i serienykomlingen Örebro SK. Tre relativt unga spelare som har många år kvar att uträtta i den högsta serien. Även backen Måns Engström lämnar VSK där ny klubb ännu inte är klar. Till sist valde trotjänaren Stefan ”Steken” Kröller (f.d Edberg) att lämna Sportklubben efter hela tolv ruskigt fina och framgångspräglade säsonger. Ryktena gick om ännu ett Rysslands-äventyr alternativt AIK för försvarsgiganten, men klubbvalet föll till slut på Sirius. Kröllers ständiga arbete och slit för klubbmärket kommer vara saknat nere på Rocklunda.

Nyförvärv då? Jo, Super-Ted har slagit på stora anfallstrumman och lyckats plocka hem några riktigt intressanta namn. Till att börja med återvänder Martin Landström efter att ha hämtat hem ryss-degen i Baikal Energy under en säsong. Pontus Vilén som jagades av flera toppklubbar valde att flytta till Västerås efter att ha spelat i Vetlanda ända sedan junioråldern. Slutligen hämtades Viktor Spångberg in från IFK Motala. Även han har tillhört sin tidigare klubb sedan barnsben.

Fem spelare ut och tre spelare in. Ett kvantitativt tapp men en kvalitativ vinst. Vilén har som sagt varit jagad av flera toppklubbar under en längre tid med sin speed och passningsklubba från sin mittfältsposition. Nu kommer han till slut att få återförenas med sina tidigare Vetlandakamrater Martin Landström och Daniel Johansson. Under sina sista juniorår utgjorde dessa tre herrar stommen i Vetlandas P20 lag som fullständigt pulveriserade allt motstånd man stötte på. Undertecknad minns särskilt en match där han själv spelade i VSKs juniorlag och skulle ner till Småland för batalj. Matchen slutade 23 - 4 till hemmalaget.

Viktor Spångberg ryktades även han till diverse toppklubbar men hamnade till slut i VSK. 25-åringen har burit Motala på sina axlar de senaste säsongerna och tagit dem till slutspel trots en blygsam spelartrupp med begränsade träningsmöjligheter (K-Bygg Arena erbjuder ofta sex plusgrader och regn). Det ska bli otroligt spännande att se ytterhalven dra på sig den grönvita matchtröjan och se vad han kan uträtta med ännu bättre och skickligare medspelare runt sig.

Micke Carlsson kommer ha en offensivt lagd spelartrupp till förfogande när säsongen drar igång och det blir intressant att se hur han utnyttjar den. Första provet kommer om drygt två månader då Svenska Cupen spelas i Sparbanken Arena i Lidköping. Sportklubben ställs mot tufft motstånd direkt då man i gruppspelet möter Edsbyn, Villa Lidköping och Vetlanda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag heter Oskar Magnusson och det här är min första text som skribent på SvenskaFans. Jag har själv spelat bandy i VSK men med skridskorna lagda på den välkända hyllan sedan ett par år tillbaka är jag nu enbart ett stort fan av Sportklubben och kommer försöka putta ut så mycket content som det bara går. Syftet är att försöka skaka liv i denna sida och intressera mer supportrar. I mån av tid kommer jag under säsongen att skriva matchrapporter, krönikor och spelarbetyg vilket jag ser fram emot väldigt mycket. 

Vad tycker du om Grönvitts silly season? Kommentera gärna nedan!
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2021-07-23 11:15:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK