Sjukdomsdrabbat Villa kryssade
Martin Andreasson en av målskyttarna.

Lördagens derbymatch mot Vänersborg slutade 6-6 efter att Villa hämtat upp ett underläge.

Sjukdomar som härjade i Villalägret var det som präglade förhandssnacket inför detta derby. Johan Löfstedt, Jesper Eriksson och William Arvidsson kom inte till spel. Felix Pherson testades sent innan han till slut gav klartecken för att lira.

Villa började piggt och gjorde 1-0 på straff genom Martin Johansson efter tre minuter. Minuten senare så missade Johan Esplund som spelade anfallare i denna matchen ett friläge. Mindre än tio minuter senare stod det istället 1-3.

1-1 på straff genom Joakim Johansson, 1-2 genom Niklas Nyqvist via en tilltrasslad situation där knappt någon fattade att bollen gick i mål och 1-3 genom Emil Viklund i andra vågen efter ett friläge. Villaspelarna ville gärna ha det till offside vid det sistnämnda målet men fick inget gehör för sina klagomål.

Sedan så lugnade målfabrikationen ner sig efter denna intensiva början av matchen. Villa försökte resa sig och skapa lite efter den chockartade inledningen men det blev mest en del skott utifrån som inte vållade Kyllönen i Vänersborgsmålet några större problem. Istället så kom 1-4 i slutet av halvleken på hörna genom Joakim Johansson.

I andra halvlek så var det bättre fart på Villa och det var "the young guns" som såg till att Villa fick kontakt målmässigt igen. Albin Thomsen gjorde 2-4 och Alexander Härndahl 3-4. Hans första seriemål i Villatröjan. Tyvärr så blev det nästan direkt 3-5 lite lättvindigt genom Johan Koch på ett avslut från snäv vinkel som inte borde ha fått gå in.

Slutkvarten blev intensiv. Jocke Andersson sköt ett missriktat skott som tog på en Vänersborgsspelare och satt i mål till 4-5. Martin Andreasson smällde in kvitteringen på en högerhörna. Villas första hörnmål efter 34 missade försök. Lite senare i samband med en ny hörna där förstaskottet inte satt så fick Alexander Härndahl tag i bollen och spelade in den till Joel Broberg mitt framför mål som satte ledningsmålet 6-5.

Vänersborg replikerade snabbt och kvitterade till 6-6 på hörna genom Juho Liukkonen. Slutet av matchen blev en öppen historia där båda lagen hade chanser till ett segermål men matchen slutade med delad pott. Även om Vänersborg fortfarande inte vunnit ett derby mot Villa sedan tiden då Moses delade Röda Havet så hade man som Villait tudelade känslor efter matchen.

Villas spel hackade betänkligt både offensivt och defensivt. Till viss del givetvis beroende på att Löfstedt/Eriksson saknades på mitten. Starkt ändå att ta sig samman i andra halvlek och så när vinna matchen. Tyder på att det finns en bra moral i det här gänget. Endast en seger på de senaste fem matcherna gör ju nu tyvärr ändå att Edsbyn och Sandviken som gått rent på sistone rusar ifrån lite i tabelltoppen.

Den här matchen får väl annars ses som Alexander Härndahls stora genombrott i A-lagströjan. 1+1 och utsedd till Villas bäste spelare i ett hett derby. Inte dåligt för en fjunig 17-åring (fyllde i december) som inte ens har något A-lagskontrakt än.

Nästa match för Villas del är Motala borta på onsdag. Vi får hoppas att några av sjuklingarna ska vara tillbaka då annars får man väl börja ringa in folk.