Slutspelet går vidare

Slutspelet går vidare

Efter en första kvartsfinal där IFK Kungälv körde över Villa och vann med hela 9-2 hemma på Skarpe Nord stundar det nu en tuff bortamatch mot tabelltvåan.

När lagen senast möttes i Sparbanken Arena i Lidköping den 12 december vann Villa med 5-4. Den gången rivstartade Kungälv och efter bara 24 minuter stod det 0-3. Villa gick ikapp till 3-3, men då tog IFK ånyo ledningen. Men sista kvarten vände Villa till en uddamålsseger efter två mål av David Karlsson. Hur det blir denna match återstår att se. Ett tilltufsat Villa ställs mot ett IFK Kungälv som är proppfulla av självförtroende efter utklassningssegern i söndags. När det gäller skadeläget i Kungälv så har tränare Tommy Österberg följande att rapportera.

- Utöver Daniel Gratjovs långtidsskada så står Johan Staaf över den här gången, han har en skada på överkroppen.
På frågan om hur tankarna går inför den andra kvartsfinalen svarar Tommy så här.
- Det är samma som inför den första kvarten. Vi ska njuta av bandyn och jobba mot våra egna prestationsmål.

 

En av söndagens tvåmålsskyttar var Kungälvs finske landslagsspelare Markus Kumpuoja. Han berättar hur det kändes att spela en kvartsfinal på ett fullsatt Skarpe Nord.
- Ja, det var häftigt att spela hemma första matchen. Det är många som har längtat länge efter att IFK Kungälv ska spela slutspelsmatch igen. Och sen att vi gjorde en så bra match också, det var säkert en dag som man aldrig kommer att glömma.
Inför kvartsfinal nummer två är jag lite nyfiken på hur han kommer att förbereda sig.
- Jag tar det ganska lugnt hemma och kollar filmer. Och äter mycket mat så jag orkar åka skridskor 90 minuter i morgon igen. Det blir säkert en tuff match på Sparbanken Arena i Lidköping, men om vi gör det lika bra som vi gjorde igår så får Villa vara riktigt bra om dom ska vinna över oss.

Den andra tvåmålsskytten från i söndags är den lite ovane målskytten Jakob Jenefeldt. Givetvis vill vi höra vad han har att säga om söndagens match.
-  Jag tycker givetvis att vi gjorde en stark insats som vi kan vara nöjda med, vi släppte till väldigt lite bakåt och var vassa framåt. Det kändes som att vi malde ner Villa efter vårt 1-1-mål och sedan släppte vi aldrig in dem i matchen igen. Vi är förberedda på att vi kommer att behöva komma upp i minst samma klass på tisdag
Hur laddar du upp inför morgondagens Villamatch?
-  Jag kommer att åka till skolan några timmar, om jag orkar upp. Det är alltid skönt att hålla sig till sina rutiner även ifall det är matchdag. Sedan blir det hem vid lunchtid och vila lite på soffan, för att sedan vid 14.30 samlas på Skarpe för taktik och ladda upp ordentligt.
När gjorde du två mål i en match senast?
-  Jag kommer helt ärligt inte ihåg när det skedde senast, hoppas att det inte var allt för länge sedan.
Hur är aktuell status på din skada?
-  Jag fick ett skridskoskär vid vristen som fick sys ihop med några stygn, men det är inget som kommer att hämma mig framöver.

Nu får IFK-supportrarna ta sig till Lidköping och stötta våra starka och stolta grabbar i Kungälv. Matchen startar 19.00 på tisdag kväll.

Nu kör vi!

Björn Dinau2012-02-28 14:38:56
Author

Fler artiklar om Kungälv