2017-10-01 20:45

Atalanta - Juventus

Slutspelsjakten går vidare mot Bollnäs

Slutspelsjakten går vidare mot Bollnäs

På tisdag kväll fortsätter IFK Kungälvs jakt på slutspel då de två senaste säsongernas SM-finallag Bollnäs kommer på besök. Vid seger går IFK Kungälv ikapp Bollnäs i den jämna elitserietabellen som visat sig omöjlig att förutspå.

På nio bortamatcher den här säsongen har Bollnäs två segrar, tre oavgjorda och fyra förluster. I söndags spelade de 4-4 borta mot GAIS i en svängig match. Hemmastarka Kungälv däremot har vunnit nio av tio hemmamatcher och lyckades dessutom tvåla till Tillberga med 7-2 på bortais i söndags. IFK Kungälvs tränare Tommy Österberg har bråda dagar, men vi lyckas få tag på honom.

Hur ser skadeläget ut i truppen?
- Alla utom Mathias ”Pumpen” Johansson är tillgängliga.

Vad blir det viktigaste i matchen mot Bollnäs?
- Att ha stor delaktighet i offensiven och ha koll på sin uppgift i defensiven.

Hur stoppar vi Per Hellmyrs?
- Som ett kollektiv och som jag sa i frågan innan.

Har du någon särskild ritual för dig innan du går ut till match på Skarpe Nord?
- Det var länge sedan jag trodde på sånt. Nu vet jag att det är förberedelserna som är avgörande och inte ”ritualerna”.

En spelare som tillfört stabilitet i ett av seriens tätaste försvar, dvs IFK Kungälvs, är backen Jesper Larsson. Kungälv har släppt in 63 mål hittills och det är bara motståndarna Bollnäs som släppt in färre med sina 62 insläppta mål. Vi passade på att snacka lite med Jesper.

Hur laddar du upp inför matchen under dagen? Några ritualer just före match?
-  På matchdag brukar jag alltid vara ledig från skolan eftersom jag pluggar i Trollhättan, så jag får sova ut. Det är även skönt att slippa stressa! Jag brukar ta en lite längre promenad vid lunch, men annars blir det lite vanliga saker som man gör hemma. Innan match har jag några saker jag brukar göra i samma ordning, men det händer att jag glömmer bort det ibland, säger Jesper och skrattar.

Hur skulle du sammanfatta din säsong så här långt? Plus & minus.
-  Jag tycker att min säsong hittills varit okej. Jag känner att jag utvecklas hela tiden, men att jag blandar och ger lite för mycket. Jag måste försöka bli ännu stabilare i mitt spel i matcherna. Nu på slutet har jag varit skadad i min ljumske/höft vilket har varit jobbigt. Ett stort minus är att jag har tagit för många utvisningar.

Hur slår man Bollnäs då?
-  För att slå Bollnäs måste vi alla spela på topp som vi kan göra. Vi måste även vara väldigt rejäla i allt och ha ett stort tålamod. Bollnäs har några riktigt bra spelare som det gäller att försöka ge så lite utrymme som möjligt till och jobba tillsammans i defensiven över hela banan.

Vilka tre spelare i laget snackar mest i omklädningsrummet fem minuter före matchstart?
- Markus (Kumpuoja) pratar mycket innan matcherna när han ska välja musik, han byter låt hela tiden. Sedan har vi ju våran äldsta spelare Johan Staaf som sitter å gnäller över att någon tejpar om klubban (vilket inte är miljövänligt!). Sedan går kapten Lindberg runt å peppar igång oss andra också, säger Jesper Larsson.

ifkkungalv.se hoppas naturligtvis att de ovan nämnda ritualerna fungerar lika bra som de brukar göra när laget spelar på Skarpe Nord och att många Kungälvsbor och folk i trakten kommer och stöttar laget som krigar för att knipa regionens första slutspelsplats på många, många år.

Björn Dinau2012-01-23 19:43:12
Author

Fler artiklar om Kungälv