Gubbängens Bandyhall, 2022-01-18 19:00

AIK Bandy - Västerås SK
3 - 3

Spelarbetyg: AIK - VSK
Jonebys mannar har nu åtta raka matcher utan förlust.

Spelarbetyg: AIK - VSK

Sportklubben krigade sig till en poäng borta mot AIK i en tillknäppt tillställning. VSK stod för en ganska blek insats prestationsmässigt med många felpass och lågt tempo, men trots allt är det en oerhörd styrka att få med sig poäng mot topplag när insatsen inte är den bästa och man dessutom saknar två nyckelspelare.

Innan matchen annonserades det att Anders Bruun skulle snöra på sig skridskorna igen efter att ha avslutat spelarkarriären för ett par år sedan. En oväntad comeback men fantastiskt att se att Bruun på isen igen!

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 3

Kanske att han kunde ha fått en näve på Mossbergs knackskott från minimal vinkel som letade sig in i första krysset. Bortsett från den insatsen var det väldigt stabilt från Kjelles sida som fortsätter att imponera.

Jesper Hermansson: 2
Väldigt svår att betygsätta för dagen. Slår bort oerhört mycket boll i första halvlek men lugnar ner sig till andra och är mer säker med bollen.

Magnus Joneby: 3
Kämpar, sliter, gapar och skriker. Trivs i denna typ av matcher när det blir lättirriterat och hetsigt under perioder. Stänger igen väldigt bra tillsammans med Ramme i defensiven och har även några fina uppåkningar.

Rasmus Sjöström: 3
Väldigt stabil i vanlig ordning och styr undan det mesta. Blir mycket upprepning men Sjöströms uppoffrande rus på hörnor är ovärderliga.

Oscar Gröhn: 1
Nej, det här var inte Gruffes match. Jag kunde tillslut inte hålla räkningen på alla felpassningar som kom från Gröhns klubba och det var tur att ingen av dessa ledde till mål. Slarvar bort ett bra kontringsläge efter en hörna där passningen till Ramme är undermålig. Helt okej i försvarsspelet men passningsspelet är alldeles för svagt i en toppmatch som denna.  

Joel Engström: 4
En av de bästa i VSK för dagen. Sätter en hästspark på hörna och är allmänt företagsam i anfallsspelet. Verkar trivas mot AIK då han gjorde en fantastisk kvartsfinalserie förra säsongen mot just dem.

Pontus Vilén: 2
Många fina prestationer framåt men saknar fortfarande lite mer kvalitet i beslutsfattandet. Är väldigt sugen på att kliva igenom i mitten lite för ofta. Missar en nedtagning på ett lyft där han annars hade varit helt fri med Bergwall i målet.

Jesper Jonsson: 2
Helt okej insats från Jonsson som ibland gör det lite för svårt för sig. Kämpar otroligt hårt i defensiven och skapar ett riktigt fint läge i slutminuterna där han definitivt borde fått med sig en straff.

Robin Andersson: 2
Gör första målet och har bud på många mer. Är någon centimeter från att ännu en gång bli friställd på ett lyft men stinsen tyckte annorlunda. Saknar lite skärpa i avslutsfasen när han väl får lägena.

Daniel Johansson: 2
Mycket fint avslut som sätter VSK i förarsätet i början av andra halvlek. Har några bra genombrottsåkningar i andra halvlek men får tyvärr inte så mycket för dem utan AIK försvaret styrde undan.

Tobias Holmberg: 3
Två fina smörgåsar från Hompas klubba i match 501. Serverar Storken med en lyra till 1-0-målet och föser fram den till Daddy DJ som kan sätta 2-1 till VSK i början av andra halvlek. Gör några fräcka dragningar på mittplan som signalerar gott självförtroende just nu.

Kasper Sandgren: 2
Spelade väldigt sparsamt och kom inte riktigt in i matchen. Avlastar på högerhalven och tar lite väl svåra vägar längs kanten. Jobbar hårt i defensiven vilket räddar upp betyget.

Melker Westman: 3
Får ganska mycket speltid och tar för sig mer och mer vilket är kul att se. Skapar några frislag och hörnor som leder till farligheter.

Figge Nilsson: 2
I vanlig ordning levererar Figge hårt jobb i styrningsspelet när han är på planen. Uppstår en bra kontringsmöjlighet i första halvlek men dessvärre spetsar herrn och istället kan AIK kontra.

Anders Bruun: 2
Ett spelarbetyg jag inte trodde att jag skulle skriva när säsongen började. Avlastar Holmberg på mittfältet och prioriterar defensiven där han enbart åker och kontrollerar och stänger ytor. Väldigt otippad comeback men ack så trevlig.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving


Härnäst väntar vila innan en intensiv matchvecka v4. Grönvitt möter bottenkämpande Örestjärt och fiaskolaget Vetlanda hemma i ABB Arena Syd innan det är dags för ett riktigt klassikermöte. Den 28/1 ställs man mot laget från Södermalm på ett förhoppningsvis välfyllt Zinkensdamm. Inga restriktioner finns gällande sportevenemang utomhus vilket gör att det finns goda förutsättningar för en stor och kir-doftande bortaklack.

Kämpa VSK
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-01-19 08:50:00
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK