Broberg - Västerås SK
4 - 3

Spelarbetyg: Broberg - VSK
Max Bergström hade stängt sin butik i Hälsingehus Arena när VSK kom på besök.

Grönvitt föll tungt på fredagskvällen mot ett effektivt Broberg. Återigen satt MC19s mannar kvar i omklädningsrummet när stinsen blåste igång matchen och hade skapat sig ett 2-0 underläge efter 19 spelade minuter. Det obesegrade Hälsingelaget ställde upp med en Mourinho-inspirerad buss i andra halvlek där ankaret i målet, Max Bergström, stod för en otrolig insats samtidigt som man hade ett effektivt kontringsspel där VSK var lika håliga bakåt som en vällagrad grevéost.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson – 3

Trots Brobergs låga försvar skapade dem en hel del heta målchanser där Kjellson höll kvar VSK i matchen. Gör några riktigt bra räddningar i första halvlek.

Jesper Hermansson – 1
Slår en otroligt nonchalant passning rakt in i Brobergs mittfält som leder till kontring och 1-0 i baken.

Magnus Joneby – 1
Tappar markeringen helt på Jonas Engström som leder till 1-0 och lämnar även Ramme helt ensam när Broberg kontrar in 4-2 på hans kant.

Rasmus Sjöström – 1
Dessvärre gör Ramme ett för svagt ingripande vid det avgörande 4-2-målet. Får ingen som helst hjälp av övriga försvaret men Hyvönen får bollen så pass långt ut i vinkeln att han ska kunna styra ut honom bättre. Gör det annars bra i matchen men eftersom målet blev spiken i kistan blir betyget därefter.

Oscar Gröhn – 2
Är som vanligt med och bidrar fint i anfallen och är resolut bakåt. Hade kanske kunnat göra mer på 1-0-målet där hela försvaret blir väldigt bolltittande.

Viktor Spångberg – 2
Kommer i fina åkningar och tar sig långt upp i banan men får inte lika mycket utdelning som tidigare matcher.

Jesper Jonsson – 2
Sätter det viktiga 3-2-målet och är i övrigt starkt bidragande i anfallsspelet. Behöver dock skärpa till beslutsfattandet i sista tredjedelen.

Tobias Holmberg – 1
Är vårdslös i sin tackling som kommer efter att VSK missat straff i första. Låg nog en del irritation i det slaget. Jobbar och sliter men slår bort för mycket passningar och är svag i beslutsfattandet.

Daniel Johansson – 2
Danny DJ skapar en straff i första som han udda nog missar. Har läge att kvittera strax innan halvtid på en kontring där han blir nedtacklad av Ässämäki och är den som går längst fram i VSKs anfallsled.

Martin Landström – 1
Tre korta, tre långa, tre korta. LARMA OM DU LEVER!

Pontus Vilén – 2
Precis som förra matchen börjar Pontus roll sätta sig mer och mer och han syns betydligt mer i spelet vilket är skönt att se. Skapar en straff i början av andra halvlek som Joel tyvärr inte lyckas förvalta. Är tillsammans med DJ bäst för dagen i VSK.

Robin Andersson – 1
Har flera lägen att sätta dit bollen men är för taffliga avslut. I såna här tajta bortamatcher gäller det att man är stekhet framför mål och hugger på de lägen man får vilket Storken inte gör den här kvällen.

Joel Engström – 1
Trycker på ordentligt i överstegen och bidrar fint i anfallen. Missar dock VSKs andra straff för kvällen vilket tyvärr inte håller i en sån här typ av match.

Kasper Sandgren – 1
Får återigen göra några byten på halven. Bjuder till ordentligt och hotar men blir alldeles för enkelt avväpnad i sista tredjedelen och tar för dåliga beslut.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Efter fem spelade matcher har VSK vunnit tre och förlorat två. Gemensam nämnare för båda förlusterna är att man mött lag som stått otroligt lågt och sårat Grönvitt med kontringar och effektiva avslut. Micke Carlsson behöver nog skriva ett recept för hur man tacklar denna typ av matcher då de flesta motståndare man kommer möta kommer ställa upp på liknande sätt som Broberg. Vidare kanske man ska fundera på att skalla varsin sockerdricka innan avslag så att man slipper sätta sig i dessa ständiga underlägen från start.