Frillesås - Västerås SK
2 - 6

Spelarbetyg: Frillesås - VSK
Lagkapten Joneby visade vägen till två nya grönvita poäng.

Mesta Mästarna tog en skön seger borta på Sjöaremossen dan före dan före dopparedan. Efter en jämn första halvlek la Sportklubben i en växel till under andra halvlek och kunde gå ifrån till klara 6-2. Ett styrkebesked som smakar fint inför den tuffa annandagsmatchen mot Villa.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 2

Släpper in ett distansskott med begränsad sikt men är utöver det definitivt godkänd. Blir inte lika prövad som mot AIK men bidrar ändå med ett lugn där bak.

Jesper Hermansson: 2
Herman hade tagit med sig rätt passningsklubba till Sjöaremossen vilket var skönt att se. Gör ingen megamatch men fullt godkänd.

Max Mårtensson: 2
Högerback även denna kväll men gör en betydligt bättre insats än senast. Bidrar även i anfallsspelet vilket piggar upp.

Rasmus Sjöström: 3
Fin insats från fysmonstret som var tillbaka i rollen som krockdocka. Bröstade nästan alla Frillesås hörnor och var allmänt ståtlig.

Oscar Gröhn: 4
Det är en fröjd att se Oscar Gröhn åka skridskor. Är stenhård bakåt och bidrar otroligt fint i anfallen med sin makalösa skridskoåkning. Har två jättelägen i första halvlek som han tyvärr inte förvaltar men kliver ändå av planen med en målgivande passning. BDG!

Joel Engström: 2
Fortsatt kvar ute till vänster och tar också kliv från matchen mot AIK. Sätter snyggt en hörna till viktiga 3-1.

Magnus Joneby: 3
Sliter som ett djur i vanlig ordning och går i bräschen för Grönvitts defensiv. Lagkaptenens pipa hördes i 90min genom rutan.

Tobias Holmberg: 3
Börjar hitta tillbaka till sitt tidigare jag med en väl utförd match. Sätter 4-1 till VSK efter ett mönsteranfall och har även en Gretzky-assist på 5-2-målet.

Pontus Vilén: 4
Klart bäst på planen för kvällen och står för en mycket fin insats. Blir 2+1 med bud på mer och såg väldigt pigg ut särskilt under andra halvlek. Vamos Vilén!

Robin Andersson: 3
Bränner ett friläge i början av andra halvlek men får revanschera sig senare när han väldigt snyggt plockar ner Viléns perfekta flipp och sätter 5-2 bakom Fagerell. Han gör det han ska och han gör det bra!

Jesper Jonsson: 2
Jobbar hårt i det tysta och syntes därav inte till särskilt mycket, varken i spelet eller målprotokollet.

Kasper Sandgren: 2
Känns som det börjar lossna sakta men säkert för Kasper som flera gånger hotar Frillesåsförsvaret med sina åkningar. Nu är det bara poängproduktion som saknas.

Daniel Johansson: 2
Tillbaka från start efter sitt märkliga inhopp mot AIK. Har en otroligt fin aktion i andra halvlek när han vickar sig förbi både försvar och målvakt men på något mirakulöst sätt inte får in putan.

Melker Westman: 2
Byter på mittfält/anfall men syns inte till så mycket i spelet.

Figge Nilsson: 2
Andra matchen i rad som Nilsson får chansen. Avlastar i anfallet och gör det han ska som junisavbytare; kämpar och sliter.