Hammarby Bandy - Västerås SK
4 - 5

Spelarbetyg: Hammarby IF - VSK
Joel Engström hittade återigen nätet.

VSK är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Hammarby IF med 5-4 på Zinkensdamms IP. I matchens 89e minut kunde Viktor Spångberg sprätta in ledningsmålet som fastställde slutresultatet och två poäng hem till Västerås.

En härlig skara grönvita hjältar hade tagit sig till Stockholm för att se söndagens klassikermatch. Efter att Martin Landström gett VSK ledningen redan efter sex minuter tog Hammarby över mer och mer och straffade Grönvitt med sina höga inspel från kanten. Återigen lämnade försvarsspelet en del att önska då de insläppta målen kändes lite för enkla och framförallt saknades lite mer resoluthet i eget straffområde framför Kjellssons målbur. Offensivt saknades lite mer skärpa i avsluten, i synnerhet i första halvlek då flera målchanser brändes. Dock är Grönvitt äntligen tillbaka på vinnarspåret efter en lite tyngre period och kan nu gå in i de två avslutande matcherna med vind i seglet.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson: 2

Fick inte mycket till hjälp av sin försvarslinje vid hemmalagets mål. Ett kliv framåt sen senast då Kjellsson utstrålade mer pondus för dagen och tog flera bollar. Vamos Kjelle!

Jesper Hermansson: 2
Bidrog bra offensivt men det defensiva arbetet lämnade mer att önska. Ofta fick Hammarby kliva runt på Hermanssons kant när han inte hann hem i försvarsarbetet och blev även överspelad av Hammarbys lyft flera gånger.

Magnus Joneby: 2
Liknande insats från Joneby som var stark framåt men hade det kämpigt med Hammarbys långa spel. Bajen gjorde samtliga av sina mål på lyft och där behöver försvarsspelet vara mer kliniskt. Saknade lite hets från kaptenen i en match av denna karaktär då det knappt hettade till en enda gång under 90 minuter.

Rasmus Sjöström: 2
Uppoffrande spel i många situationer men precis som sina backkollegor behöver han vara lite mer rejäl i duellspelet när lyrorna bombas in.

Oscar Gröhn: 2
Hade några fina sekvenser framåt men precis som för övriga krävs mer jävlar anamma i eget straffområde.

Viktor Spångberg: 4
Var direkt avgörande med sitt kyliga avslut till 5-4. Långa fina åkningar och ett bra defensivt arbete där han flera gånger vågade stå upp och sätta spelstopp. Blev även en assist vilket resulterade i lilla menyn 1+1.

Pontus Vilén: 3
Ruskigt fin i kontringsspelet där han i första halvlek var nära på att göra ett ruggigt solomål från eget straffområde. Börjar rada upp stabila insatser på löpande band vilket är otroligt skönt att se efter en lite trögare och svajigare höst.

Jesper Jonsson: 2
Ett steg bakåt efter succéinsatsen mot Skitviken. Hade några bra sekvenser och slog inslaget till Joels hörnmål.

Robin Andersson: 2
Gjorde en väldigt bra prestation efter en brytning där Storken gjorde några dragningar och avslutade kliniskt intill bortre stolpen bakom en chanslös Mörkdal. Hade flera lägen, särskilt i första halvlek, att trycka in någon boll till med det ville sig inte riktigt.

Daniel Johansson: 3
Ännu en match lossade Daddy DJ bössan och hittade nätet vilket höjer betyget. I övrigt bidrog han bra både offensivt och defensivt med sitt hårda arbete.

Tobias Holmberg: 2
Fick chansen från start och var arkitekten bakom flera anfall, särskilt i första halvlek. Blev inga noteringar i poängprotokollet men en fullt godkänd insats från veteranen Holmberg.

Kasper Sandgren: 2
Städgumma ännu en match och spelade både toppforward och ytterhalv. Hade problem med försvarsspelet när han spelade högerhalv då Hammarby kunde kliva förbi lite för enkelt.

Martin Landström: 3
Blev lite för många chanspassningar från Martins sida för att betyget skulle komma upp mer. Icke desto mindre spräckte han nollan för dagen och serverade mackan till Spångbergs avgörande mål efter ett fantastiskt fint förarbete. Spelar med ett bra självförtroende nu och ser väldigt trygg ut med bollen.

Joel Engström: 3
Återigen målskytt och denna gång på hörna efter en riktigt hästspark. Serverade även Storken till 4-3 och hade flera fina aktioner där han klev runt på kanten men inte fick till avsluten.

Figge Nilsson: 2
Hårt slit som vanligt från Figges sida. Bröt Hammarbys uppspel flera gånger och var riktigt nära på att peta in ett mål efter att Hompa klivit runt på högerkanten och serverat en passning som var 1cm för lång.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

På tisdag har VSK chans att säkra fjärdeplatsen då Broberg/Söderhamn kommer på besök hemma i hangaren. Ett Broberg som inledde säsongen riktigt starkt innan en dipp kom, men som nu har hittat tillbaka till höstens form. Jag hoppas att se ett VSK som öser på från minut ett, tar två poäng och skärper till både defensiven och offensiven inför det stundande slutspelet.