Motala - Västerås SK
0 - 2

Spelarbetyg: Motala - VSK
Tobias Holmberg gjorde sin 500e match i den grönvita dressen.

Sjunde raka segern inkasserades när Mesta Mästarna höll andra raka nollan och besegrade Motala på K-Bygg Arena med 2-0. Återigen var det en extremt stabil defensiv insats som lade cementplattan för segern och petade upp Grönvitt på en 4e plats i tabellen.

Tobias Holmberg tillhör numera ”one of the greatest” i klubben då han mot Motala spelade sin 500e match i den grönvita tröjan. Bara Michael Carlsson, Magnus Joneby och Ted Andersson har uppnått samma sak och Holmberg har nu tagit en välförtjänt plats i VSKs Wall of Fame.

Henrik Kjellsson: 4
Är väldigt bra just nu och spelar med stort självförtroende. Höll undan i många knepiga och tajta situationer som uppstod i straffområdet och ska ge sig själv en ordentlig klapp på axeln efter att ha hållit nollan i denna match.

Jesper Hermansson: 2
Slår några bra öppnande passningar men gör utöver det ett jobb i det tysta.

Magnus Joneby: 3
Fortsätter att vara förare på Grönvitts segertåg. Kämpar och sliter för klubbmärket över 90 minuter som en lagkapten ska göra.

Rasmus Sjöström: 4
Var placeringssäker, följsam och fantastisk i duellspelet när han tillsammans med övriga försvaret avvärjde Motalas anfall. Plockade ner väldigt många lyft och täckte ett gäng hörnor i vanlig ordning.

Oscar Gröhn: 3
Börjar hitta tillbaka efter ett par matcher med lite sämre insatser. Bra i defensiven och ångar på mer och mer framåt. BDG!

Viktor Spångberg: 3
Tillbaka på sin gamla hemmaplan och gjorde en fullt godkänd insats. Uppoffrande spel i defensiven där han fick ta ett stort ansvar. Hade några riktigt fina åkningar högt upp i plan som absolut hade kunnat mynna ut i mål.

Pontus Vilén: 3
Som jag har varit inne på tidigare har Vilén börjat hitta sin roll ordentligt i detta VSK. Serverar kollegan Johansson med en märklig men perfekt passning som ger Grönvitt ledningen i första halvlek. Saknar dock lite mer kvalitét i beslutsfattningen på sista tredjedelen där Vilén ibland tar märkliga beslut.

Jesper Jonsson: 2
Jobbar otroligt hårt över hela banan och tar ett stort defensivt ansvar. Slår in hörnan till Joel som ger VSK en betryggande 2-0-ledning.

Robin Andersson: 2
Andersson som varit väldigt klinisk och effektiv senaste matcherna hade en sämre dag på jobbet och räddades av att kollegorna tryckte in bollen och säkerställde en grönvit seger. Missade otroliga målchanser i båda halvlekarna där avsluten var alldeles för svaga. Hoppas att detta bara var ett undantag och att han har målgörarklubban med sig till nästa match.

Daniel Johansson: 3
Gör det otroligt viktiga 1-0 målet där han får bollen på mittplan, passar till Vilén och får tillbaka den för att trycka den rakt upp i nättaket. Kommer till ytterligare avslutslägen och hotar Motalas försvar matchen igenom.

Tobias Holmberg: 3
Spelar med ett enormt självförtroende just nu. Var ännu en match drivande i anfallsspelet i Landströms frånvaro och gjorde det bra. Väldigt kul att Hompa fick gå segrande i sin 500e match för Sportklubben och jag hoppas att han fick knäppa någon iskall krokodil i bussen hem.

Kasper Sandgren: 2
Fick avlasta både på vänster- och högerhalven matchen igenom och gör det godkänt. Har några onödiga bolltapp när han driver upp bollen längs kanten som gör att Motala får kontra.

Joel Engström: 3
Ännu en gång i målprotokollet efter att ha avlossat bössan på hörna. Får mer självförtroende efter målet och skapar ytterligare lägen för att sätta dit den.

Melker Westman: 2
Spelar en del i andra halvlek och är med i ett riktigt fint anfall där han slår en öppnande passning som leder till farlig målchans.

Figge Nilsson: 2
Avlastar som toppforward utan att göra några större avtryck. Ser ut att ha lite väl låg grundfart ibland då Motalaspelarna rundar honom väldigt enkelt. Kämpa!

Spelade för kort tid för att betygsättas
Liam Burberry Gahm

På tisdag väntar en kvartsfinalrepris från förra året då Sportklubben åker till Gubbängen för att möta formstarka AIK. Ska VSK cementera sin plats i toppen av tabellen är en vinst på tisdag oerhört viktigt då AIK också är där uppe och fajtas.