Örebro - Västerås SK
1 - 10

Spelarbetyg: Örebro - VSK
Hompa slog några riktigt fina smörgåsar som löste upp ÖSK-försvaret.

Sportklubben besegrade ÖSK med hela 10-1 i Behrn Arena på tisdagskvällen. Trots resultatet tycker jag inte att Kexen ska skämmas över sin insats då de skapade många målchanser och förtjänade att sätta någon till boll. Det var dock tydligt att VSK var några nummer större vilket särskilt syntes i första halvlek.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson – 3
Gör några riktigt svettiga räddningar på de lägen som ÖSK ändå skapar. Första halvan av andra halvlek var en svacka för grönvitt men Kjellsson höll emot på de skott som avfyrades.

Jesper Hermansson – 3
Väldigt fin insats av Herman. Slår en magisk luftmacka till Storken som sedan sätter 1-0. Stabil i försvarsspelet.

Magnus Joneby – 2
Är i vägen för målvakten på Daniel Johanssons fina lyft vilket leder till mål för Joneby för andra matchen i rad. Håller ihop försvaret bra men i övrigt en ganska anonym insats från lagkaptenen.

Rasmus Sjöström – 4
Visar ännu en match sina ledaregenskaper och täcker i princip alla skott och hörnor. Väldigt fin i försvarsspelet och gör några riktigt bra brytningar. Är en stor anledning till att VSK släppt in två mål på två matcher.

Oscar Gröhn – 3
Är otroligt bra på att driva upp tempot bakifrån med sin makalösa skridskoåkning. Ställs inte på jättemycket prov bakåt med rensar det som ska rensas.

Viktor Spångberg – 3
Växer in i matchen ju äldre den blir och slår några riktigt fina passningar samt sätter en boll i nät själv. Kommer ta ett tag innan han helt hittar sin roll i laget men han är på god väg.

Jesper Jonsson – 3
Gör lilla menyn (1+1) och äger mittfältet tillsammans med Hompa. Läckert mål på tennis efter inspel av Landström.

Tobias Holmberg – 4
Slår två makalösa smörgåsar där ena leder till mål och andra till farlig målchans. Sätter sedan en själv. Är så viktig för VSK och det kreativa i anfallen.

Daniel Johansson – 3
Blir endast en assist till slut i poängprotokollet men var betydligt mer synlig i spelet. Driver på något enormt med sin skridskoåkning och är alltid farlig i sista tredjedelen.

Martin Landström – 4
Slår två fantastiska målgivande passningar och sätter en puta själv. Ser ut att trivas ordentligt i den nygamla grönvita tröjan. Gör en ruggig klubba-skridsko på stackars Flodström i första halvlek.

Pontus Vilén – 2
En väldigt anonym insats från nyförvärvet. Har svårt att komma rätt i sina åkningar och ser stundtals förvirrad och vilsen ut. Kommer behöva en del matcher för att hitta sin roll i laget. Hade det inte varit för att Pontus är ny hade han flirtat med det lägre betyget.

Robin Andersson – 3
Sätter snyggt 1-0 efter Hermans fina lyra. Gör ytterligare två Storken-mål och är ett ständigt hot i djupled.

Joel Engström – 3
Bidrar med sin speed i anfallsspelet och hotar ÖSK-försvaret ständigt. Lurar ÖSK-målvakten ordentligt efter en fin passning av Spångberg som leder till 4-0.

Kasper Sandgren – 2
Det ville sig inte riktigt för Kasper i den här matchen. Får avlasta halvorna några byten och huserar annars på mittfältet där han försöker och försöker men får inte riktigt ut något konstruktivt.