4 - 1

Spelarbetyg: Sirius - VSK
Danny DJs VSK fick lämna Studenternas utan poäng denna bistra tisdagskväll.

Det känns som deja vú att återigen behöva skriva att VSK förlorat efter att man på nytt hamnat i underläge tidigt i en match. Denna gång var det Sirius ute på Studenternas som stod på menyn vilket dessvärre blev en övermäktig uppgift för Sportklubben.

Trots att det är tidigt på säsongen så måste man kunna ställa högre krav på resultaten givet spelartruppen som VSK har i år. Dock har prestationerna emellertid varit helt okej men det känns som att det där lilla extra saknas med allt från killer instinct framför mål till desperation i anfallen. Men även om prestationen är helt okej är det alldeles för dåligt att bara göra ETT mål på 90 minuter och släppa in fyra mot ett Sirius som förlorat tre matcher och vunnit en.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba

Henrik Kjellsson – 3

Återigen går det inte att lasta Kjellson för några mål utan snarare är det han som håller kvar VSK i matchen.

Jesper Hermansson – 1
Slår många passningar med fel adress och flera inlägg utan sådan.

Magnus Joneby – 1
Ingen bra dag på jobbet för lagkaptenen. Backlinjen sätts i taskiga situationer i början av matchen men de försvarande ingripandena är för dåliga.

Rasmus Sjöström – 1
Vet inte om det är ett taktiskt drag från MC19, men jag tycker att VSK står alldeles för lågt och där bär liberon Ramme det yttersta ansvaret ute på isen. Backlinjen står 30m in på egen planhalva som utgångsläge när anfallarna är uppe och stöter vilket gör att laget blir otroligt långt. Som sagt, är det sagt att man ska stå lågt kan man göra det men då måste Ramme tillsammans med kapten Joneby se till att resterande spelare framför också faller ner och gör laget mer kompakt.

Oscar Gröhn – 1
Tappar markering på 2-0 målet och är inte alls lika bidragande i offensiven som han har varit tidigare.

Viktor Spångberg – 2
Precis som mot Broberg spelar Spångberg konstruktivt och bidrar mycket i offensiven. Leder tyvärr inte till särskilt mycket farligt idag men är återigen en av de bättre i VSK.

Jesper Jonsson – 1
Tappar tillsammans med kollegan Holmberg mittfältet helt, särskilt i första halvlek. Laget blir långt och Sirius sårar VSK direkt. Tappar för mycket boll i anfallen.

Tobias Holmberg – 1
Har hamnat i något av en formsvacka senaste matcherna. Var ruskigt bra på försäsongen men tar märkliga beslut i offensiven som gör att farliga målchanser uteblir.

Daniel Johansson – 2
Gör VSKs enda mål och är ännu en match den som kommer till flest lägen, även om det i denna match inte resulterade i speciellt mycket.

Martin Landström – 1
Höga krav ställs på Landström och jag tycker inte att han lever upp till dem idag heller. Äger mycket boll men får inte ut särskilt mycket av det.

Pontus Vilén – 2
Gör återigen en godkänd insats och är mer delaktig än de inledande matcherna i serien och skapar en hel del farligheter.

Robin Andersson – 1
Totalt iskall och har nu gått mållös i tre raka matcher.

Joel Engström – 1
Gör en anonym insats och visar ingen riktigt kämparglöd alls.

Kasper Sandgren – 1
Deja vú får jag även när jag ska betygsätta Kasper. Har sett likadant ut i flera matcher där han försöker men inte får ut något, och lättare blir det inte heller när resten av laget är svaga.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving

Det är tydligt att VSK måste hitta ett annat sätt att spela på mot lågt stående lag. Återigen blir man sårade tidigt i matchen och behöver nöta mot en buss i 90 minuter. Redan på fredag möter man Motala som inlett säsongen oerhört starkt och toppar serien obesegrade efter sex omgångar. Nånting måste hända!